De Safari Trip, ook dit jaar weer present op de kermis in Liempde.
De Safari Trip, ook dit jaar weer present op de kermis in Liempde. Foto: Marielle Wijffelaars

Inschrijving voor

lessen bij Médèz

gaat van start

De inschrijving voor muziek-, dans- en zanglessen bij Médèz, de nieuwe muziekstichting in de gemeente Sint-Michielsgestel, start eind deze week. Inmiddels hebben zich 25 docenten gemeld die de lessen willen verzorgen.

Médèz is een initiatief van de vier muziekverenigingen uit Sint-Michielsgestel. Ook muziekvereniging Sint-Lambertus in Gemonde is erbij betrokken. De lessen worden gegeven in de vier dorpen, veelal in de gemeenschapshuizen. Het aanbod is breed, van instrumenten tot musical en dans. Als er vraag is naar instrumenten die nog niet op de lijst staan, wordt gezocht naar een geschikte docent, zo laat de muziekstichting weten.

BELANGSTELLING

Kijk voor meer informatie op www.medez.nl. Het inschrijfformulier staat uiterlijk op zaterdag 25 juli online, maar mensen kunnen via e-mailadres info@medez.nl al laten weten dat ze belangstelling hebben. Wie zich uiterlijk 25 augustus inschrijft, kan half september met een les beginnen.


Liempde maakt

zich op voor

kermisfestijn

Het Concordiapark in Liempde wordt volgende week weer omgetoverd tot een kermis. Feestzanger Rooie Rico verzorgt zaterdag 1 augustus vanaf 18.45 uur de openingsact; tot en met woensdag 5 augustus kunnen bezoekers genieten van attracties als de luchtschommels, draaimolen en Safari Trip.

De ballonwedstrijd gaat niet door omdat het schadelijk is voor het milieu. De winnaars van de wedstrijd van vorig jaar worden nog wél in het zonnetje gezet. Zij openen samen met Rooie Rico en een wethouder van het college van B. en W. de Liempdse kermis.

Ook dit jaar is er een loterij. Bezoekers ontvangen bij diverse attracties lootjes, dinsdagavond om 20.00 uur worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Als de winnaar op dat moment niet aanwezig is, wordt de betreffende prijs opnieuw verloot.

HOGE SNELHEID

Bezoekers kunnen vanaf zaterdag genieten van de luchtschommels, een met hoge snelheid ronddraaiende bank, de rupsbaan, botsauto's, een draaimolen, vliegtuigmolen, het lijntrekspel, de grijpkranen, jackpot en de schietsalon. Ook oliebollen, snoep, popcorn en een lekker stukje vis ontbreken niet op de kermis.

De kermis gaat zaterdag om 19.00 uur open voor het publiek en duurt die avond tot 01.30 uur. Zondag kunnen bezoekers tussen 13.00 en 01.30 uur terecht in het centrum van Liempde, van maandag tot en met woensdag draaien de attracties tussen 14.00 en 00.30 uur.

Liempde

Vogelmarkt

Vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 25 juli van 07.30 tot 11.30 uur de maandelijkse vogel- en kleine huisdierenmarkt in Liempde, met uitzondering van (sier)pluimvee, loopvogels en postduiven. Er wordt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit streng gecontroleerd. Bezoekers zijn welkom bij de handboogaccommodatie van L'Union aan de Heidezoom 2. De toegang bedraagt 1,50 euro, kinderen hebben gratis toegang.