De bekende botsautobaan staat ook dit jaar weer op de kermis in Esch. Ook is een aantal nieuwe attracties te bewonderen. (Foto: Peter de Koning).
De bekende botsautobaan staat ook dit jaar weer op de kermis in Esch. Ook is een aantal nieuwe attracties te bewonderen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Annelieke van der Linden

evenement start op vrijdag 24 juli

Kermis in Esch: terras
én nieuwe attracties...

Een andere periode, nieuwe attracties én een terras op het Marktplein. De kermis in Esch is dit jaar anders dan anders. Het festijn gaat vrijdag 24 juli om 16.00 uur van start.

De gemeente Haaren wilde het jaarlijkse evenement in Esch graag onderbrengen bij dezelfde stichting die de kermissen in Haaren en Helvoirt organiseert. ,,Het voordeel van de stichting is dat wij geen winst hoeven te maken en de pachtprijzen voor de attractie-eigenaren laag kunnen houden", legt Joffrey Pullens van de stichting uit.

Samen met Michel van de Sande, eigenaar van Ons Café, organiseert hij de kermis in Esch. ,,We hoorden van de kermisexploitanten dat er met Pasen behoorlijk veel andere evenementen waren, waardoor we keken naar andere mogelijkheden. Of het in deze periode druk wordt, is afwachten. Misschien zijn er nog veel mensen thuis vanwege de bouwvak, maar het kan ook zomaar zijn dat een hoop gezinnen op vakantie zijn", legt Pullens uit. ,,We hopen in ieder geval dat de mensen die wél thuis zijn, een keer komen kijken. We hebben ons best gedaan de kermis nieuw leven in te blazen."

Zo is een aantal nieuwe attracties te bewonderen: een ronddraaiende bank, trampolines en vliegtuigjes staan vanaf vrijdag in het dorp, net als de kraam waar mensen naar eendjes kunnen vissen, de oliebollenkraam, de botsautobaan, grijpkranen en snoepkraam. Het kanalenspel, een soort flipperkast, is weer terug van weggeweest. ,,Dit spel stond tot enkele jaren geleden regelmatig op de kermis in Esch", vertelt Pullens.

Ons Café-eigenaar Van de Sande heeft ervoor gezorgd dat op het Marktplein een terras komt te staan. ,,Op zondagmiddag hebben we een concert waarbij een artiest met een piano en gitaar verzoekjes van het publiek speelt. Dit concert vindt waarschijnlijk plaats op het terras", legt Van de Sande uit. Ook bij Ons Café vinden allerlei festiviteiten plaats. Zo treedt zanger Wesley Klein vrijdag 24 juli op en staat zaterdag 25 juli vanaf 20.00 uur in het teken van de 80's en 90's.

De kermis gaat vrijdag 24 juli om 16.00 uur van start. Zaterdag en zondag kan het publiek terecht om 14.00 uur, op maandag 27 juli is de kermis een uur later open.