Afbeelding
Foto: Stefan Latijnhouwers

What's Up, Jurre?

Jurre Maas (9) uit Liempde was zaterdagmiddag een van de vele kinderen die de grote vakantie 'aftrapten' met een bezoek aan het kinderfestijn bij activiteitenboerderij 't Dommeltje op Hoog Munsel in Boxtel. Er was veel te beleven, maar Jurre hield zich vooral op bij het doel met de gaten erin, waar hij regelmatig de bal doorheen wist te mikken. Een van de aanwezige vaders doopte de E-pupil van DVG meteen maar om tot de 'Liempdse Messi'.        

Je bent goed bezig Jurre! Hoe vaak heb je al raak geschoten? ,,Het gaat heel goed. Ik heb al zeshonderd punten gehaald, van de tien schoten waren er volgens mij zes raak. Kwestie van goed mikken, vooral op het gat boven in het doel. Dat levert honderd punten op, tegen vijftig onderin. Ik ben nog niet zo lang hier, maar ga nog even door. Dit is een prima oefening waardoor je nog beter leert hoe je moet schieten."

Er zijn vandaag veel meer activiteiten bij 't Dommeltje. Heb jij nog voorkeuren? ,,Blikken gooien is leuk en tractor rijden lijkt me ook wel grappig, net als buikschuiven. Ik zal me de komende uren zeker niet vervelen. Het is super om zo de grote vakantie te beginnen, want er is hier echt heel veel te doen. Mijn moeder Heidi en zus Fenna van 12 zijn er ook bij en ik heb ook al wat vriendjes van mij gezien. Wat ik ook zo fijn vind, is dat het terrein zo groot is en veel ruimte om lekker rond te rennen."

Heb je verder nog plannen voor de vakantie? ,,Met ons gezin gaan we naar Zuid-Frankrijk waar het in de zomer bijna altijd heel warm is. Dus ga ik zeker lekker zwemmen. En verder zie ik het wel, misschien gaan we nog naar de Tour de France kijken, maar ik weet niet of dat gaat lukken. Na de vakantie ga ik naar groep 7 van basisschool De Oversteek. En bij DVG ga ik in de E1 voetballen, hopelijk worden we kampioen. Maar eerst ga ik heerlijk genieten van de vakantie. Zes weken geen school, dat vind ik helemaal niet erg hoor, hahaha. Nu ga ik weer lekker voetballen. Kijken of ik nog meer punten kan scoren. "

OP DE FOTO: De 'Liempdse Messi' Jurre Maas was zaterdag een van de vele kinderen die genoten van de activiteiten bij 't Dommeltje. (Foto: Stefan Latijnhouwers).