Deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse passen na afloop van de uitzwaabijeenkomst een van de promotie T-shirts van de gemeente Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx).
Deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse passen na afloop van de uitzwaabijeenkomst een van de promotie T-shirts van de gemeente Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

langeafstandslopers uitgezwaaid in werkcafé gemeentehuis

'Boxtel promoten tijdens vierdaagse'

STEFAN LATIJNHOUWERS

Het werkcafé in het Boxtelse gemeentehuis aan de Dr. Van Helvoorstraat vormde vrijdagavond het decor van een feestelijke uitzwaaibijeenkomst voor de deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse. Namens het gemeentebestuur wenste wethouder Herman van Wanrooij de langeafstandslopers veel succes tijdens het beroemde en populaire wandelevenement in Gelderland.

Inwoners van Boxtel, Liempde en Lennisheuvel die deze week deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse werden muzikaal uitgezwaaid door leden van de blaasorkesten De Volle Bloas, Noottoestand, The Ducktownband, 't Herriemenieke en D'n Indeklocht. Zij hebben voor de speciale gelegenheid onder de naam 'Vierdaagseklocht' de krachten gebundeld en bliezen de deelnemers alvast wat moed in voor het wandelfestijn in Nijmegen en omstreken.

Wethouder Van Wanrooij kreeg de lachers op zijn hand met de opmerking dat er bijna meer muzikanten in het werkcafé aanwezig waren dan wandelaars. Hij keek tijdens de informele en sfeervolle bijeenkomst alvast vooruit naar morgen, vrijdag 24 juli, de laatste dag van de vierdaagse. ,,Dan vertrekt weer een bus met supporters en leden van de verschillende muziekkapellen naar een rotonde op de Rijksweg in Malden om lopers uit onze gemeente binnen te halen en aan te moedigen voor de laatste kilometers. Daar gaan we ook weer aan Boxtel-promotie doen. En als het aan mij ligt gaan we volgend jaar tijdens de honderdste editie van de vierdaagse met twee bussen. Het Boxtelse onderonsje in Malden is een mooie traditie die is opgestart toen Willie van de Langenberg wethouder was en een initiatief dat we zeker in ere moeten houden. Helaas kan ik er dit jaar zelf niet bij zijn vanwege vakantie. Er zal ook geen ander lid van het college bij aanwezig zijn."

Van Wanrooij benadrukte dat de gemeente er serieus werk van wil maken om Boxtel op de (wandel)kaart te zetten. ,,Het zou toch mooi zijn als deelnemers en wandelaars uit het hele land weten dat ze zich heel goed kunnen voorbereiden in de natuurgebieden van Het Groene Woud. De website van de vierdaagse is daar een goed middel voor."

FOTO ONDER: Vierdaagselopers passen T-shirts die de gemeente uitreikte. Hen is gevraagd dit shirt te dragen op de laatste dag. (Foto: Gerard Schalkx).