Jeroen Pennings (links), Ghislaine de Brouwer en Kees Berkelmans gaan nauw samenwerken in de cultuureducatie. Lotte Timmermans (rechts) is de eerste zzp'er die zich als docent heeft gemeld. Michel Bergman ontbreekt op de foto. (Foto: Gerard Schalkx).
Jeroen Pennings (links), Ghislaine de Brouwer en Kees Berkelmans gaan nauw samenwerken in de cultuureducatie. Lotte Timmermans (rechts) is de eerste zzp'er die zich als docent heeft gemeld. Michel Bergman ontbreekt op de foto. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Marielle Wijffelaars

Nieuwe stichting krijgt rol in muziekonderwijs

'Leerlingen centraal bij Podium4All'

MARIËLLE WIJFFELAARS

De nieuwe stichting Podium4All gaat het cultuuronderwijs in de gemeente Boxtel verzorgen. Michel Bergman, Kees Berkelmans en Jeroen Pennings staan aan de basis van de stichting gaat werken met zzp'ers die lessen geven in muziek, dans of theater.

De cursussen die door Podium4All worden aangeboden, zijn zogenaamde verdiepingslessen. De stichting werkt met zzp'ers en hoopt dat docenten zich zullen aanmelden.

Podium4All kent een stichtingsbestuur bestaande uit drie leden. Jeroen Pennings is eigenaar van muziekschool ModernClassic en heeft ruime ervaring als docent. Kees Berkelmans is actief geweest in verschillende bestuurlijke functies en heeft als ondernemer veel ervaring in het opzetten van nieuwe organisaties. Tevens is hij als hobbyist actief in de muziekwereld. Michel Bergman is muzikant en daarnaast orkestleider. Ook heeft hij ervaring als coach van professionals en managers.

Bij de stichting kunnen zich vanaf heden zowel zzp'ers als leerlingen aanmelden. Berkelmans: ,,Studenten die graag muziekonderwijs willen volgen, kunnen wij vervolgens koppelen aan de docenten. De behoefte van de leerling staat daarbij centraal." Pennings vult aan: ,,We richten ons op samenwerking en hebben daarover contact met andere kunst- en cultuurorganisaties."