Dit is de Bokselse Kwis: met je hele team aan een grote tafel vragen beantwoorden en gebruik maken van zoveel mogelijk hulpmiddelen, zoals boeken, computers en andere hulplijnen. (Foto: Albert Stolwijk).
Dit is de Bokselse Kwis: met je hele team aan een grote tafel vragen beantwoorden en gebruik maken van zoveel mogelijk hulpmiddelen, zoals boeken, computers en andere hulplijnen. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

QUIZZEN VOOR HET GOEDE DOEL

Samen honderd vragen maken in Bokselse Kwis

De populariteit van quizzen neemt nog steeds toe, ook in Boxtel. De Bokselse Kwis staat daarom dit jaar weer op de evenementenkalender: op zaterdag 7 november is het zover.

De organisatoren hopen die dag niet alleen vele honderden quizliefhebbers in beweging te brengen, maar ook een aanzienlijk geldbedrag bijeen te spelen. Want dat is waar de Bokselse Kwis ook voor staat: quizzen voor een lokaal goed doel. Alle teams kiezen een doel dat plaatselijk ondersteund kan worden. Vorig jaar werd onder meer gespeeld voor stichting Dommelbimd, Openbaar Jeugdcarnaval Boxtel, kanovereniging De Pagaai en de afdeling G-voetbal van ODC.

De organisatoren van de Bokselse Kwis (Patricia van Amelsfoort, Saskia Maltha en Marc Cleutjens) geven aan dat de pot met prijzengeld ook dit jaar aardig wordt gevuld met sponsorgeld. Daarnaast betalen alle deelnemende teams een bedrag van 25 euro. ,,Om straks een mooie prijs te kunnen uitreiken, zijn meer sponsoren van harte welkom", geeft het drietal aan. ,,Sponsoren die hun bijdrage nu al hebben toegezegd, zijn Van Doornmalen Elektro Onderdelen & Accessoires, activiteitenboerderij 't Dommeltje, café D'n Hendrik, Mr. & Mrs. Filipe en Beleef Boxtel.

Een team dat meedoet aan de Bokselse Kwis dient uit een flink aantal personen bestaan. Het is volgens de organisatoren 'verstandig' om met voldoende spelers te zijn, er moeten namelijk meer dan honderd vragen beantwoord worden. Teams die willen deelnemen aan de Bokselse Kwis, kunnen zich vanaf 1 september aanmelden via de vernieuwde website.

Bij de inschrijving dient vermeld te worden voor welk doel gespeeld wordt. Na betaling van het inschrijfgeld en aanlevering van alle gegevens, ontvangen de teams hun inschrijfnummer. Hiermee kan men op 7 november om klokslag 18.00 uur een quizboek ophalen. Voordat de klok van de Sint-Petrusbasiliek 's avonds elf keer heeft geslagen, moet het quizboek ingeleverd zijn.

Teams gaan strijden vanuit hun eigen hoofdkwartier. Het uitgangspunt van de Bokselse Kwis is helder: wie de meeste punten scoort, wint. ,,Deelnemers mogen gebruik maken van internet of een tante in Groningen bellen, maar spieken bij andere teams is verboden", zeggen de organisatoren.

Het complete reglement staat op de website van De Bokselse Kwis: www.debokselsekwis.nl. Er is geen limiet aan het aantal deelnemende teams.

FOTO BOVEN: Dit is de Bokselse Kwis: met je hele team aan een grote tafel vragen beantwoorden. (Foto: Albert Stolwijk).