Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Jesus Christ Superstar in H. Hartkerk

De voormalige Heilig Hartkerk in Boxtel is in maart 2016 het decor van de rockopera Jesus Christ Superstar. Initiatiefnemer voor deze grote theaterproductie is Boxtelaar Roeland Heesbeen. De creatieve leiding ligt bij musicus Dave Manhart, die eerder Jezus Christ Superstar produceerde in Tilburg en Empel.

Een week voor Pasen wordt het kerkgebouw in de wijk Breukelen, dat in januari aan de eredienst werd onttrokken, omgebouwd tot een concertzaal waar per voorstelling ongeveer 450 bezoekers welkom zijn. Ze krijgen een theaterproductie te zien waaraan een kleine veertig zangers, dansers en muzikanten meewerken. ,,De begeleidingsband is al geformeerd, de andere rollen willen we allemaal invullen met lokaal talent", vertelt Heesbeen.

Na de zomervakantie worden in Boxtel audities gehouden voor alle rollen die in Jezus Christ Superstar te vergeven zijn. Met Manhart zoekt de Boxtelse initiatiefnemer naar acht plaatselijke talenten die een hoofdrol voor hun rekening kunnen nemen. Daarnaast zijn andere acteurs en figuranten nodig, zodat alle rollen van de door Andrew Lloyd Webber in 1973 geschreven rockopera kunnen worden ingevuld.

Op pagina 10: 'Jesus Christ Superstar als bindmiddel'.

FOTO BOVEN: De voormalige Heilig Hartkerk biedt in maart 2016 onderdak aan de rockopera Jesus Christ Superstar. (Foto: Peter de Koning).