De gemeente Boxtel wil bekijken of het verwijderen van het zand na de Rabo Beach Break op een andere manier kan gebeuren. (Foto: Marc Cleutjens).
De gemeente Boxtel wil bekijken of het verwijderen van het zand na de Rabo Beach Break op een andere manier kan gebeuren. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Mariëlle Wijffelaars

zorgen om voortbestaan rabo beach break na herinrichting

'Beachvolleybal blijft echt op Markt'

MARIËLLE WIJFFELAARS

Als de herinrichting van de Markt in Boxtel voltooid is, blijft het evenement Rabo Beach Break nog altijd mogelijk. Dat verzekerde wethouder Herman van Wanrooij de Boxtelse gemeenteraad na vragen van Combinatie95. De politieke partij vreesde dat door een nieuw soort plaveisel het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi niet meer op de Markt gehouden zou kunnen worden.

Van Wanrooij wees deze zorgen van de hand en benadrukte nogmaals dat evenementen ook ná de herinrichting gewoon mogelijk blijven. ,,De Rabo Beach Break hoort op de Markt en blijft daar ook", stelde de wethouder. ,,Deze centrale plek in hartje Boxtel blijft geschikt voor evenementen." Wel meldde Van Wanrooij dat nog wordt gekeken naar de manier waarop de Markt wordt schoongemaakt na de Rabo Beach Break. ,,Er ontstond soms wat schade want het gebeurt niet zo voorzichtig. Dit is een punt van aandacht en we bekijken hoe dit anders kan."

De herinrichting van de Markt leidde ook tot vragen van Balans. Fractievoorzitter Wim van der Zanden vroeg zich af wanneer de gemeenteraad betrokken wordt bij de plannen. ,,Ik ben bang dat we straks voor een voldongen feit worden geplaatst", aldus Van der Zanden. Van Wanrooij stelde dat dat zeker niet de bedoeling is. ,,De gemeenteraad mag zeker meepraten over de definitieve invulling."