Yes-R treedt op tijdens de opening van de kermis in Boxtel. De allergrootste fans kunnen een meet en greet winnen met de artiest. (Foto: Maurice Giltjes).
Yes-R treedt op tijdens de opening van de kermis in Boxtel. De allergrootste fans kunnen een meet en greet winnen met de artiest. (Foto: Maurice Giltjes). Foto: Annelieke van der Linden

rapper opent de kermis in boxtel

Win een meet & greet
met Yes-R op de kermis

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Het kermisseizoen in de gemeente Boxtel gaat binnenkort weer van start. Vrijdag 1 augustus wordt de kermis in Liempde geopend, twee weken later zijn bezoekers welkom op het Breukelsplein en de Markt voor het Boxtelse volksfeest. Yes-R trapt vrijdag 14 augustus om 18.45 uur de kermis af met een spetterend optreden bij de cakewalk. Voor de allergrootste fans van deze bekende artiest houdt Brabants Centrum in samenwerking met de organisatie een meet & greet. Zij kunnen tot en met dinsdag 4 augustus meedoen aan een speciale prijsvraag...

Rapper, entertainer, presentator en acteur: Yes-R is een veelzijdige artiest. Bij het grote publiek werd hij in 2005 bekend toen hij samen met Ali B het nummer 'Leipe Mocro Flavour' uitbracht. Ook scoorde hij hits met 'Rampeneren', 'Hey Schatje', 'Uit Elkaar' en 'Onbereikbaar'. Ook speelde Yes-R in drie films en sinds het voorjaar is hij te zien in de musical 'Hartsvrienden'.

De drie allergrootste fans van Yes-R krijgen de mogelijkheid om na het optreden de 28-jarige artiest te ontmoeten. Maar daar moet je natuurlijk wel wat voor doen... Laat voor dinsdag 4 augustus Brabants Centrum via Facebook, e-mail (bc@brabantscentrum.nl) of per post weten waarom jij de grootste fan bent van Yes-R en waarom je een ontmoeting met hem verdient. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld via een filmpje of liefdesbrief. Wees creatief! De winnaars worden een week voor de meet & greet op de hoogte gebracht.

In Liempde verzorgt de Boxtelse artiest Rooie Rico de opening van de kermis. De traditionele ballonnenwedstrijden in Liempde en Boxtel zijn uit milieuoogpunt afgeschaft, laat Richard Schuurs van de gemeente weten. ,,Ballonnen zijn een belasting voor het milieu, dus dat doen we niet meer." De winnaars van vorig jaar worden nog wel in het zonnetje gezet, zo laat Schuurs weten. ,,En voor volgend jaar zal er een nieuwe activiteit op het programma staan."

ENTERPRISE

Waar de kermis in Liempde al jaren bestaat uit dezelfde attracties, zijn er voor het festijn in Boxtel enkele nieuwkomers. ,,Op de Markt komt de Tornado te staan, een spectaculaire schijf die ronddraait en waarvan de karretjes ook nog eens om hun as draaien." Ook de Disco Dancer wordt voor het eerst in Boxtel verwelkomd, een attractie die te vergelijken is met de rupsbaan.

Trots is Schuurs op de terugkeer van de Enterprise, de attractie die ruim twintig jaar geleden voor het laatst op de Boxtelse kermis te zien was. Deze snelheidsmolen, met een doorsnee van 23 meter, is dit jaar niet op andere kermissen te zien. Ook de bekende Kermisharten, koeken waarop een boodschap kan worden gedrukt, komen naar Boxtel.

Ook dit jaar kunnen Boxtelaren voordelig naar de kermis met het bonnenboekje. Consumenten ontvangen dit boekje tussen 1 en 19 augustus als ze aankopen doen bij centrumwinkeliers.