Afbeelding
Foto: Marielle Wijffelaars

boxtelaren doen mee aan carbagerun in engeland

3.500 kilometer crossen met oude BMW

MARIËLLE WIJFFELAARS

Acht jongens uit Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch deden de afgelopen week mee aan de Carbagerun. Gedurende vijf dagen reed het team De Laagvliegers 3.500 kilometer door Engeland, Wales en Schotland waarbij allerlei opdrachten moesten worden uitgevoerd. Hun vervoersmiddel? Een BMW met een dagwaarde van maximaal 500 euro...

Boxtelaar Tom Smulders (21) deed mee aan de jaarlijkse Carbagerun met zijn vrienden Geert Saris, Robin Foolen, Sjoerd Vugs, Rick Bekkers, Martijn van der Pas, Nick Kocken en Robert Urlings. ,,We waren de 'zuipvakanties' een beetje zat", verklaart Smulders de deelname van de acht twintigers. ,,Twee jaar geleden deden vier van mijn vrienden mee en een jaar later volgde de rest." Dit jaar verschenen 550 auto's aan de start die allemaal voldeden aan strenge eisen: de auto mag slechts 500 euro kosten en niet jonger zijn dan bouwjaar 1998. En zo gebeurde het dat er van 6 tot en met 10 juli oude auto's volledig versierd door Engeland, Schotland en Wales reden.

Smulders benadrukt dat het niet gaat om de snelheid, maar om de opdrachten die onderweg moesten worden uitgevoerd. ,,Dat begon al goed in België", zo blikt hij terug. ,,Daar moesten we op zoek naar een Samson-knuffel en hiervan een foto maken bij ons in de auto. En in Schotland moesten we een foto maken van drie Schotten in een kilt die poseerden voor onze auto. Erg leuk, maar wel een échte uitdaging."

GEEN MONSTER

In totaal legden de deelnemers 3.500 kilometer af, de route ging vooral door de bergen en langs prachtige meren. ,,We hebben echt veel gezien van de omgeving", vertelt Smulders. ,,We kwamen onder meer langs Stonehenge en het meer van Loch Ness. Het monster hebben we helaas niet gezien..."

De deelnemende auto's zijn al oud en het gevaar van pech onderweg ligt op de loer. Smulders en zijn vrienden hebben veel geluk gehad en konden de hele route afleggen zonder panne. ,,Eén van onze BMW's kreeg wel stukken onderweg, maar dat was redelijk eenvoudig te maken", meldt de Boxtelaar. ,,Verder is het supergoed gegaan, we zijn alleen niet in de prijzen gevallen. Helaas."

De teams maken kans op diverse geldprijzen, ook is er een originaliteitsprijs en een zogeheten pechprijs, bestemd voor de grootste pechvogels van de Carbagerun. Smulders: ,,Gelukkig hebben we deze niet gewonnen..." De jongens zijn zeker van plan om volgend jaar weer mee te doen aan de rally, want ze hebben het ervaren als een mooie reis. ,,Veel gezien en ook nog lekker met auto's bezig zijn. Echt genieten."

FOTO BOVEN: In deze auto's deden Tom Smulders en zijn vrienden mee aan de Carbagerun 2015. (Foto: collectie Tom Smulders).


Van de Brand en Rademaker

overheersen vanuit Sezanne

Leden van de Boxtelse postduivenvereniging De Luchtpost deden zaterdag mee aan een vlucht vanuit Cahors. Wim Langenhuizen klokte de snelste Boxtelse duif. De vlucht vanuit Sezanne werd ruimschoots gewonnen door de combinatie Berrie van de Brand en Jaap Rademaker.

Van de Brand en Rademaker klokten niet alleen de vier snelste duiven, ook behaalden ze de eerste drie plaatsen in rayon C van de midfondclub waar in totaal 1.900 duiven aan deelnamen. Er deden twaalf Boxtelaren mee aan de vlucht vanuit Sezanne en zij lieten 188 duiven los. Naast de eerste vier posities, legden Van de Brand en Rademaker ook beslag op de plaatsen 6, 8, 9, 12, 13, 14, 15, 19, 20 en 24.

Overige uitslagen: 5 en 10. combinatie Van Rooy/Platenburg; 7. Ad Blummel; 11 en 18. Theo v.d. Langenberg; 16 en 22. Roland v.d. Langenberg; 17. Marco en Nicole Verbeek; 21. Frans v. Laarhoven; 25. Laurens v. Hamond.

De vlucht vanuit Cahors telde elf deelnemers die 66 duiven loslieten. Wim Langenhuizen werd eerste en bezette ook de posities 6 en 22.

Overige uitslagen: 2. Frans v. Laarhoven; 3, 4, 7, 12 en 20. Berrie v.d. Brand/Jaap Rademaker; 5, 11 en 15. combinatie Van Rooy/Platenburg; 8, 10, 13 en 21. combinatie Van Heesch/Eijndhoven; 9 en 14. Jo Schelle; 16, 17 en 18. André Lucius; 19. M & L v.d. Schoot.


Bridge

Bridgeclub Rembrandt

Uitslagen dinsdag 14 juli

A-LIJN

Rob Feenstra/Jan Peerlings        62.92

Toon v. Uden/Anthonie Moerdijk        60.13

Jo Steenbakkers/Rieky Steenbakkers        57.42

Bridgeclub Revanche

Uitslagen dinsdag 14 juli

A-LIJN

Riet Koenders/Gerry Wagenaars        62.15

G. v.d. Meerendonk/Francien v. Roy        60.76

Frenk v.d. Meerendonk/Ina Kant        60.42

B-LIJN

Trix v.d. Kolk/Sandra v. Lier        61.58

Jannie Kniest/Marieke Schalkwijk         61.17

Annelies v. Ewijk/Gerard v. Heertum        55.92

Bridgeclub Liempde

Uitslagen donderdag 9 juli

A-LIJN

Echtpaar Vermulst        59.38

Heren v.d. Meerendonk        57.29

Heren v. Heeswijk/Bekkers        56.94

B-LIJN

Echtpaar v. Schaijk        71.25

Dames v. Aarle/v.d. Heuvel        66.25

Dames Legius/Dobbelsteen        65.63

Bridgeclub De Rots

Uitslagen woensdag 8 juli

A-LIJN

Piet Zuidgeest/Jo Steenbakkers        60.93

Joanna Koppen/Miep Vergouwen        60.41

Ruud Daverveld/Piet Broers        60.41

Ans v. Gorp/Bernedine v.d. Hout        54.68

Bridgeclub Prettig Spel

Uitslagen woensdag 8 juli

Joke v. Geel/Annelies v. Ewijk        23 pnt

Arna v. Zuidam/Trudy Brouwers        19 pnt

Mimi v. Helvoort/Diny v. Heertum        17 pnt

Ans v. Hees/Anneke v.d. Weide        13 pnt


Sint-Martinus

Leden van de hippische sportvereniging Sint-Martinus namen afgelopen weekeinde deel aan het concours hippique in Lithoijen. Anne Hoogenboom eindigde in de klasse M1 op de derde plaats met Firanja HS. Ze behaalde 391 punten. Susanne Roovers en haar paard Elisa Lita C werden vierde met 389 en de vijfde plaats was voor Charlotte van Riel en Firenzo 'd Kri Kri. Zij behaalde hetzelfde puntenaantal als Roovers. Cees van der Sloot kwam met zijn paard Charmeur uit in de klasse Z1 en eindigde naast het podium op de vierde plaats met 430 punten.