Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

Kunstmanifestatie Wittlich

met internationale uitstraling

De expositie Kunst an Hecken und Zäunen in jumelagestad Wittlich heeft afgelopen weekeinde zo'n vijfduizend bezoekers op de been gebracht. Aan de kunstmanifestatie werd voor het eerst deelgenomen door een groep kunstenaars uit Boxtel, die twee dagen exposeerden in het stadspark.

Kunst an Hecken und Zäunen is een tentoonstelling die door een enthousiaste groep beeldend kunstenaars telkens op een andere locatie in of rond de stad wordt gehouden. Vorig jaar was het een wijngaard aan de Moezel, dit jaar viel de keuze op het park. ,,Het bijzondere van onze manifestatie is dat kunstenaars overnachten bij de te exposeren kunstwerken", aldus voorzitter Helmuth Eichhorn.

Dat constateerde ook voorzitter Arjen Witteveen van het jumelagecomité Boxtel-Wittlich. ,,Met campers, caravans en tentjes verbleven de kunstenaars in het park. Bijzonder was dat een verbinding was gezocht met mensen die een niet-Duitse achtergrond hadden, zoals vluchtelingen en asielzoekers. Verder was er ruimte voor kunstwerken van mensen met een beperking."

Opmerkelijk was de bijdrage van Boxtelaar Arjen Spoor, die een stalen kunstwerk ontwierp waarin de tekst 'Grondgedachte' was uitgespaard (foto). Het zand dat onder de letters lag, werd door gehandicapte kunstenaars ingezaaid met bloemenzaden. ,,Ik kijk terug op een geslaagd evenement", stelde Spoor deze week. ,,Ik was heel blij dat ik met de groep jongelui 'Grundgedanke' kon inzaaien. Volgens mij hadden ze er erg veel plezier in en deden ze het vol overgave."

De Boxtelaar geeft aan dat hij blij is een steentje bij te hebben kunnen dragen aan de doelen van de jumelage en de uitgangspunten van de manifestatie, te weten de realiseren van ontmoetingen tussen inwoners van Boxtel en Wittlich, maar ook het samenbrengen van mensen met en zonder beperking.

Andere kunstenaars die exposeerden, waren onder meer Gerda Glerum, Ferdy Steger, Huub Thorissen en Katrien van Hettema. Ook werden werken getoond van andere Boxtelse kunstenaars.