Niels Snaphaan (links) bood de bezoekers aan het Zomerfestival een hapje van de barbecue aan. De ondernemers van De Croon organiseerden het evenement voor de eerste keer. (Foto: Albert Stolwijk).
Niels Snaphaan (links) bood de bezoekers aan het Zomerfestival een hapje van de barbecue aan. De ondernemers van De Croon organiseerden het evenement voor de eerste keer. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

kraampjes, muziek en hapjes op zaterdagavond

Croon toont zichzelf met Zomerfestival

De ondernemers van De Croon bundelden de krachten en organiseerden zaterdagavond een Zomerfestival. Bezoekers konden aankopen doen bij kraampjes en genieten van hapjes en muziek.

,,Je hoort vaak dat mensen op vrijdagavond van alles te doen hebben en dat ze op zaterdagavond thuis zijn. Het leek ons een mooie avond om iets te organiseren in het centrum", legt Niels Snaphaan van horecagelegenheid Brownies & Downies uit. Hij organiseerde het evenement samen met de andere ondernemers in De Croon: Durlinger, Bart Smit, Junior Kinderkleding, La Gare en Apresto Fashion & Lifestyle. ,,Om de Croonpassage extra onder de aandacht te brengen, dachten we al snel aan het Zomerfestival. Met de komst van Junior en Apresto is de Croonpassage meer tot leven gekomen. We steken regelmatig de koppen bij elkaar en proberen leuke acties of evenementen te bedenken."

niet de laatste keer

Alle ondernemers, met uitzondering van De Tuinen, zorgden voor kraampjes waar producten werden verkocht, terwijl medewerkers van Brownies & Downies hapjes klaarmaakten op een barbecue die bezoekers op het terras konden nuttigen met een drankje erbij. ,,Hoofddoel was De Croon onder de aandacht brengen van het winkelend publiek", aldus Snaphaan. ,,Het was gezellig met de aanwezige bezoekers, maar helaas was het niet zo druk. Dat had waarschijnlijk ook te maken met dat andere evenement op zaterdagavond, het gala van het Jacob-Roelandslyceum. Toch ben ik blij dat we er met z'n allen de schouders onder hebben gezet.

Volgens Snaphaan blijft het belangrijk om Boxtel constant op de kaart te zetten. ,,Het zal zeker niet de laatste keer zijn dat we iets organiseren. Nu hebben we ervoor gekozen de Croonpassage te promoten, maar ik kan me voorstellen dat we ook een zomers evenement in het gehele centrum kunnen organiseren. Zo vind ik de zaterdagavond persoonlijk een interessant moment waarbij je eten, drinken en winkelen heel mooi kunt combineren."