Vier van de in totaal honderd deelnemers aan het jaarlijkse open toernooi in Gemonde buigen zich over de jeu de boulesballen. (Foto: Albert Stolwijk).
Vier van de in totaal honderd deelnemers aan het jaarlijkse open toernooi in Gemonde buigen zich over de jeu de boulesballen. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

LUSTRUMEDITIE OP LOCATIE DATMUNDA

Open jeu de boulestoernooi lokt vijftig doubletten naar Gemonde

De vijftiende editie van het open jeu de boulestoernooi van het gilde Sint-Joris & Sint-Catharina in Gemonde op het terrein aan de Kaal Hoefsteeg is zondag succesvol verlopen. Het evenement trok honderd deelnemers.

,,Bij de start regende het, maar overdag is het verder droog gebleven en konden de jeu de boulers hun partijen volgens schema afwerken", liet Joris Schellekens van de organisatie weten.

De vijftig doubletten, onder wie opa's met kleinkinderen, maakten er op de 25 banen bij de accommodatie Datmunda een sportieve strijd van. ,,Behalve leden van het gilde en dorpsbewoners zijn ook jeu de boulers uit nabijgelegen gemeenten als Boxtel en Schijndel van de partij, maar daarnaast bijvoorbeeld ook inwoners van Haarsteeg en Waalwijk. Het is een echt Brabants evenement met een leuke sfeer en gezellige entourage", aldus Schellekens, die samen met Johan van Breugel en Dirk Geerts het toernooi in goede banen leidde.

FOTO ONDER: Vier deelnemers aan het jaarlijkse open toernooi in Gemonde meten de afstand tussen de jeu de boulesballen. (Foto: Albert Stolwijk).