eerste nederlaag softbalsters

Wombats net te sterk voor honkballers Ducks

De honkballers van Ducks hebben zondag in De Bilt een kleine nederlaag geleden bij Wombats. De softbalsters van Ducks gingen na twaalf overwinningen voor het eerst onderuit. Starlights was in Schijndel veel te sterk voor de ongeslagen Boxtelse selectie.

Wombats won eerder dit seizoen op het nippertje van Ducks en was ook dit keer net te sterk voor de Boxtelaren. Startend werper Jeroen van Nes begon sterk en hoewel hij een honkslag moest incasseren, pakte hij twee nullen. Door een overtuigende aangooi van Jan van der Wielen werd de op de honken gekomen loper uitgegooid.

De werper van de Wombats liet dit niet zomaar gebeuren en kwam overtuigend uit de startblokken. Hij kreeg maar één honkslag tegen in de eerste twee innings. De rest van de slagmensen van Ducks zette hij aan de kant. In de derde inning werd de score geopend door Wombats, dat een honkloper over de thuisplaat wist te krijgen.

Ducks herpakte zich en in de vierde en vijfde inning kwam er dan ook niemand van de thuisploeg op de honken. De Boxtelaren kwamen heel dicht bij een score door een honkslag van Sherwin Theodora, maar door een goede actie van de derde honkman uit De Bilt bleven de punten achter op de honken.

KORTE STOP

In de zesde inning pakte Wombats weer een puntje. Ducks liet zich echter niet van de wijs brengen. Dankzij een mooie honkslag van Theodora konden Rogelio Cicilia en Kees van Dooremalen scoren, wat de stand op 2-2 bracht. Beide werpers hielden het goed dicht tot in de negende inning. Wombats' eerste twee slagmensen gingen uit en de derde sloeg een grondbal naar de korte stop uit Boxtel. Maar tegen alle verwachtingen in maakte deze een gooifout en kon de loper niet alleen het eerste honk bereiken, maar zelfs door naar het tweede honk. Vervolgens werd de loper binnengeslagen en was de stand 2-3.

In de naslagbeurt van Ducks was de opdracht duidelijk: punten scoren. De werper uit De Bilt opende goed: Theodora ging uit op drie slag. Van Nes sloeg nog een honkslag, maar Jan van der Wielen ging uit en vervolgens werd Mike de Ruijter gepakt op drieslag wat meteen het einde van de wedstrijd betekende.

Ondanks de nederlaag keek Ducks tevreden terug op het duel. De wedstrijd zat boordevol spanning en was een fraai kijkspel voor het publiek. Beste slagman aan de zijde van Ducks was Theodora met 2 uit 4, gemiddelde 0.500. Ducks speelt zondag 19 juli de laatste wedstrijd voor de vakantie. De ploeg speelt uit tegen Twins en komt daarna op 16 augustus weer in actie.

VOORTVAREND

De softbalsters van Ducks kenden een voortvarende start tegen Starlights in Schijndel. In de openingsfase werd tweemaal gescoord door de Boxtelse vrouwen. In de gelijkmakende slagbeurt was het de thuisploeg die prima uit de startblokken kwam en vijfmaal over de thuisplaat kwam.

Ducks was het niet gewend om zoveel punten tegen te krijgen, maar mocht ook naar zichzelf kijken. Twee keer vier wijd en een cruciale fout in het buitenveld waren mede oorzaak van de onverwacht grote achterstand. Aanvallend kwamen er genoeg speelsters op de honken. Nikki van Nes en Rianne Boer wisten in hun drie slagbeurten telkens het honk te bereiken. Verdedigend ging het echter erg stroef. Starlights kreeg steeds meer grip op de worpen van pitcher Inge van Geel en sloeg een aantal mooie honkslagen.

De competitie wordt op 16 augustus hervat tegen Starlights.

Uitslagen zaterdag 11 juli

Beeball: Nuenen – Ducks/Majors        29-14

Pup. honkbal: Ducks – Tilburg        15-8

Dames: Starlights – Ducks        15-4

Uitslagen zondag 12 juli

Asp. softbal: Roef! – Ducks        10-11

Heren: Ducks 2 – Bullfighters        16-8

Heren: Ducks 1 – Wombats        2-3

Programma zondag 19 juli

Heren: Twins – Ducks        10.30


Boxtel begroet

biljartclub

'Uit De Kom'

Deze maand is een nieuwe biljartclub in het leven geroepen in zaal De Comsche Hoeve aan de Stationsstraat in Boxtel. Acht ervaren biljarters hebben de koppen bijeen gestoken en zijn overgegaan tot de oprichting van een heuse club met een voorzitter, een secretaris, een penningmeester, een competitieleider, contributie en uiteraard gewone leden.

Elke donderdagavond zullen de enthousiaste biljartspelers zich presenteren onder de volgens Jos Hendriks 'zinvolle en welluidende naam' Uit de Kom. ,,Er kunnen eventueel nog een paar nieuwe leden worden toegelaten, maar er is haast bij want de onderlinge competitie is inmiddels opgestart", aldus Hendriks.

In de jaarprogrammering is ook de toetreding tot de Boxtelse Biljart Bond opgenomen en dus ook deelname aan de Boxtelse club- en individuele kampioenschappen.