Juf Ine Venrooij (rechts in de bank) viert haar afscheid van De Hobbendonken met een high tea in haar woning. Het was een gezellige boel in huize Venrooij... (Foto: Peter de Koning).
Juf Ine Venrooij (rechts in de bank) viert haar afscheid van De Hobbendonken met een high tea in haar woning. Het was een gezellige boel in huize Venrooij... (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BASISSCHOOL DE HOBBENDONKEN ZWAAIT INE VENROOIJ UIT

Afscheid juf Ine moet met high tea!

High tea, high tea ,

dat is het liefste wat jij doet!

Met een koekje of paté,

ben jij helemaal oké!

Als morgenochtend de rode loper in de Beneluxlaan wordt uitgerold, weet Ine Venrooij het zeker: ze is begonnen aan haar allerlaatste schooldag op De Hobbendonken. De leerlingen werden vorige week al op een bijzonder afscheid getrakteerd. Ze schoven in huize Venrooij allemaal aan voor een high tea met aardbeienmilkshake, taartjes, cupcakes en limonade. ,,We beginnen allemaal aan een nieuwe levensfase."

Juf Ine hoeft niet met een interview in de krant. Terugblikken op dertig jaar Hobbendonken? Nee, liever gaat ze met de kinderen iets gezelligs doen. ,,En als je het leuk vindt, kom je gewoon ook even langs voor een hapje en een drankje!" Het kenmerkt de energieke leerkracht die na eerst vanaf 1973 in Sint-Michielsgestel te hebben gewerkt, in 1985 aan de slag ging in Boxtel. ,,Ik doorliep zo'n beetje alle groepen."

Dat Ine haar 27 leerlingen trakteert op een high tea, is geen surprise. ,,Ik ben gek op high tea en organiseer er minstens elk jaar eentje, meestal op school. Dit keer heb ik de kinderen laten kiezen: in de klas of bij mij thuis. Nou, je ziet waar we zijn: in mijn huiskamer." Alle tafels staan vol met drankjes en hapjes van Brownies & Downies. En Ine - gekleed in een speciaal voor vandaag gemaakte zomerjurk van atelier Monny - pinkt een traantje weg als alle kinderen een zelfgeschreven liedje zingen. Over high tea natuurlijk...

De juf kijkt terug op fijne jaren in Boxtel. ,,Ik heb altijd gewerkt met passie voor het vak", straalt Ine. ,,Dat kan als je leuke collega's en leuke kinderen hebt en wat dat betreft heb ik altijd geluk gehad. Weet je wat leuk is? Ik heb ook mijn kinderen in de klas gehad: Koen-Jan, Floris en Cathelijne." Als ze haar school moet omschrijven, komt ze tot drie woorden: veilig, laagdrempelig en kindvriendelijk.

Nu is de tijd gekomen om iets anders te gaan doen. Tijd besteden aan haar gezin, de kleinkinderen, reizen. ,,Het leuke is dat ik deze week samen met groep 8 afscheid neem. We gaan allemaal iets anders doen, een mooi vooruitzicht."

FOTO ONDER: Juf Ine Venrooij (rechts in de bank) viert haar afscheid van De Hobbendonken met een high tea in haar woning. Het was een gezellige boel in huize Venrooij... (Foto: Peter de Koning).