Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Zaterdag feest na anderhalf jaar renoveren

Selissen pronkt met friswitte flats

Anderhalf jaar duurde de renovatie van de flatwoningen aan Hof ter Aa, Keizerstraat en Harperhof. Komende zaterdag vieren de bewoners en Woonstichting Sint Joseph samen de voltooiing van dit omvangrijke project. Nu het bouwstof is opgetrokken, pronkt Selissen met friswitte woonblokken met energielabel B en een moderne uitstraling.

In totaal zijn 144 flatwoningen gemoderniseerd. Technisch noodzakelijk onderhoud, energetische verbeteringen, een totale facelift en betere veiligheid. Per woning hadden de bouwvakkers twee weken nodig. ,,Als je werklui in huis hebt, houd je rekening met enorme rotzooi. Maar dat viel erg mee", vertelt Marchel Kluijtmans van de bewonerscommissie. ,,De bouwvakkers hadden dat prima door en zorgden elke dag, voordat ze naar huis gingen, voor een netjes opgeruimde woning. Natuurlijk, we hebben anderhalf jaar overlast gehad in de buurt. Maar het resultaat mag er zijn. Ik hoop dat het nog heel lang zo mooi blijft."

De voltooiing van het project viert Woonstichting Sint Joseph komende zaterdag met de bewoners. Tussen de flats staat vanaf 13.00 uur een feestprogramma gepland met de Brabantse cabaretière Karin Bruers, een quiz, de Boxtelse zanger Jordy van den Boer, diverse activiteiten, kraampjes en foodtrucks (ook halal).

OP DE FOTO: Marchel Kluijtmans kijkt uit over 'zijn' buurt. Na anderhalf jaar renoveren kunnen de flatwoningen er weer jaren tegen. (Foto: Peter de Koning).