Wethouder Peter van de Wiel (links) en Sander van Dijke van automuseum Classic Park onthullen het eerste bruine, toeristische naambord op de hoek Koppenhoefstraat-Schijndelsedijk. Rechts  is een oude Engelse hoogwerker te zien. (Foto: Albert Stolwijk).
Wethouder Peter van de Wiel (links) en Sander van Dijke van automuseum Classic Park onthullen het eerste bruine, toeristische naambord op de hoek Koppenhoefstraat-Schijndelsedijk. Rechts is een oude Engelse hoogwerker te zien. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

WETHOUDER PLAATST EERSTE TOERISTISCHE PANEEL IN BOXTEL

'Eenheid uitstralen met naamborden'

De Boxtelse wethouder Peter van de Wiel heeft gisteren samen met Sander van Dijke van automuseum Classic Park het eerste bruine, toeristische naambord onthuld op de hoek Koppenhoefstraat-Schijndelsedijk. ,,Na deze starthandeling worden elders in Boxtel nog meer panelen geplaatst, die de groene borden gaan vervangen", aldus Van de Wiel.

De wethouder gaf aan dat de bruine borden in verschillende andere dorpen in Het Groene Woud al geplaatst zijn. ,,Het is goed dat we met nabijgelegen gemeenten als Best, Haaren, Oisterwijk, Sint-Oedenrode en Schijndel samen optrekken in dit project en op die manier eenheid uitstralen. Wij willen met nieuwe borden onder meer ook natuurgebieden gaan bewegwijzeren. Bedrijven kunnen zich ook aansluiten bij de actie. Een bord laten plaatsen kost 50 euro per jaar. Voor een belangrijke recreatieve en toeristische voorziening als Classic Park zijn al gauw drie panelen nodig op strategische plekken." Ondernemer Van Dijke van het automuseum was zichtbaar in zijn nopjes met het naambord. ,,We krijgen vaak te horen dat wij zo moeilijk te vinden zijn. Daarom is een bruin naambord bij de laatste rotonde op de Schijndelseweg, vóór het viaduct, heel welkom."

Van Dijke had voor de gelegenheid een fraaie hoogwerker uit het museum naar de plaats van bestemming gehaald. ,,Deze Tower Wagon reed vroeger rond in de Engelse stad Brighton en werd onder meer ingezet voor het onderhoud aan gaslantaarns."