Secretaris Marria van den Hoven (rechts) van het Platform Selissen is op het onlangs aangelegde wandelpad tussen de Baandervrouwenlaan en de Parkweg in gesprek met buurtbewoner Karlijn Jansen. (Foto: Peter de Koning).
Secretaris Marria van den Hoven (rechts) van het Platform Selissen is op het onlangs aangelegde wandelpad tussen de Baandervrouwenlaan en de Parkweg in gesprek met buurtbewoner Karlijn Jansen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

WIJKONTWIKKELINGSVISIE PLATFORM SELISSEN KRIJGT VORM

'Gaat hard met uitvoering van plannen'

,,Het gaat opeens heel hard met de uitvoering van de ideeën uit ons wijkontwikkelingsplan. Daar zijn we heel blij mee." Secretaris Marria van den Hoven van het Platform Selissen liet dinsdag tijdens een rondleiding door de wijk zien dat enkele initiatieven al vergevorderd zijn of zelfs al afgerond.

Zo is het waterornament in de vijver Heerewaerde inmiddels vervangen door een sproeiende fontein Van den Hoven: ,,Het gaat om een vergelijkbare en bruisende voorziening die eerder op deze plek te bewonderen was." Frans Verhoeven, bewoner van een appartement in het complex Rentmeester is blij met de nieuwe waterversiering. ,,Ik weet dat er in het verleden mensen zijn geweest die klaagden over geluidsoverlast door de fontein, maar wij hebben nergens last van, terwijl we er toch heel vlakbij wonen. Veel erger vind ik dat bankje met die paal van de Gasunie tegenover ons appartement. Als mensen daar gaan zitten, kijken ze zo bij ons de woonkamer in. Niet erg prettig."

Van den Hoven liet Verhoeven weten dat het wijkplatform graag het onderhoud van het groen rond de vijver en bij de appartementencomplexen zou 'adopteren'. ,,We willen ook graag in overleg treden met de Boxtelse Woonomgevingsploeg (WOP), die ook vaak in Selissenwal actief is om de wijk schoon te houden. Het is goed als beide partijen het onderhoud in de wijk goed op elkaar afstemmen."

Behalve de fontein zijn ook de jeu de boulesbaan achter de Rentmeester en het veelbesproken Dommelpaadje bijna klaar. Het pad op deze plek wordt verhard om zo een ommetje voor wandelaars aan te leggen. Van den Hoven: ,,De aannemer is nu uit het oogpunt van veiligheid bezig om langs het pad een reling te realiseren. Daarnaast is onlangs een verhard pad aangelegd tussen de flats aan de Baandervrouwenlaan dat naar de iets verderop gelegen Parkweg voert. ,,Van een smal bospaadje naar een mooi breed grindpad. Een grote verbetering voor mensen die hier graag wandelen, hun willen hond uitlaten of eventueel fietsen."

Ze vervolgt: ,,Op ons wensenlijstje staat onder meer ook nog het veiliger maken van de oversteekplaatsen. In 2018 moeten onze plannen gerealiseerd zijn. Als het zo doorgaat, halen we die deadline wel."

FOTO ONDER: Marria van den Hoven (rechts) van het Platform Selissen is op het nieuwe wandelpad aan de Parkweg in gesprek met bewoner Karlijn Jansen. (Foto: Peter de Koning).