Mauri van de Wetering (rechts) in volle actie tijdens de training van het vrouwenteam van PSV. (Foto: Hans Verberk).
Mauri van de Wetering (rechts) in volle actie tijdens de training van het vrouwenteam van PSV. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

MAURI VAN DE WETERING KIJKT UIT NAAR NIEUW SEIZOEN MET PSV

'Na blessureleed weer helemaal fit'

STEFAN LATIJNHOUWERS

Voetbalster Mauri van de Wetering (23) van PSV was ruim een jaar uit de running vanwege een kruisbandblessure, maar is inmiddels weer helemaal fit. De Liempdse werkt zich samen met haar teamgenoten sinds anderhalve week in het zweet in sportpark De Herdgang te Eindhoven. ,,We trainen drie weken achter elkaar, zijn vervolgens tien dagen vrij en gaan daarna echt serieus aan de bak", liet de aanvaller deze week weten.

Van de Wetering kijkt uit naar de eerste oefenwedstrijden met PSV. De club uit de Lichtstad stapte in de voetbaljaargang 2012-2013 samen met FC Eindhoven in het vrouwenvoetbal, maar is vanaf komend seizoen de enige naamgever van de ploeg die uitkomt in de nieuwe Nederlandse competitie. ,,We gaan de strijd aan met FC Twente, Den Haag, Ajax, Telstar, Heerenveen en PEC Zwolle. De BeNe-League, de gezamenlijke competitie van de Belgische en Nederlandse voetbalbond, is opgeheven. Het is jammer dat we niet meer tegen sterke Belgische clubs als Standard Luik spelen, maar verder vind ik het niet zo'n probleem. Alleen vind ik het wel raar dat nog niet bekend is wanneer de competitie start, wel is duidelijk dat we vier keer tegen elkaar spelen. Dat betekent dat de competitie in totaal 24 duels telt, waarbij ik verwacht dat Ajax, FC Twente en ADO tot de sterkste ploegen behoren."

De Liempdse is weliswaar topfit, maar nog onzeker over haar niveau in de wedstrijden. ,,Ik heb vorig seizoen ook al een aantal wedstrijden gespeeld, maar moet nog wat wedstrijdritme opdoen. Ik ga tijdens de trainingen zonder angst de duels in, zoals ik altijd heb gedaan, maar toch ben ik in mijn hoofd nog niet helemaal vrij. Als ik iets voel aan mijn knie ben ik toch een beetje ongerust. Maar dat is logisch na zo'n zware kruisbandblessure. Ik heb lang gesukkeld, maar juist daarom is het zo heerlijk om weer met de andere meiden op het veld te staan en weer alles te kunnen."

Het Nederlands vrouwenelftal bereikte onlangs de achtste finales van het Wereldkampioenschap voetbal in Canada, waarin Oranje met 2-1 verloor van Japan en uitgeschakeld werd. ,,Ik heb ze uiteraard gevolgd. Nadeel was dat de duels vanwege het tijdsverschil in de nachtelijke uren plaatsvonden, vandaar dat ik niet alle wedstrijden helemaal gezien heb. Hopelijk ben ik er de volgende keer wel bij mocht Nederland zich weer kwalificeren voor zo'n groot toernooi. Maar dat is voorlopig toekomstmuziek, eerst richt ik me helemaal op PSV."

FOTO BOVEN: Mauri van de Wetering (rechts) in volle actie tijdens de training van het vrouwenteam van PSV. De Liempdse komt komend seizoen met haar team uit in de Nederlandse eredivisie. (Foto: Hans Verberk).


spannend thuisduel tegen stags eindigt in 12-11

Honkbalmannen Ducks winnen nu wél

Zondag speelde het honkbalteam van Ducks een thuiswedstrijd tegen Stags uit Etten-Leur, de nummer drie van de competitie. Vorige keer had de tegenstander overtuigend gewonnen met 10-0. Ducks hoopte de punten nu in sportpark Den Wielakker te houden. Dat lukte: het duel eindigde in 12-11.

Stags begon sterk aan de wedstrijd en raakte startend werper Jeroen van Nes hard. Door een veldfoutje en drie goede honkslagen kwam de uitpartij maar liefst driemaal over de thuisplaat. In de gelijkmakende inning wist Ducks ook niet te overtuigen, waardoor de ploeg niet op de honken kwam. In de tweede inning pakte Ducks echter wel een punt terug op een harde tweehonkslag van Sherwin Theodora. Hij sloeg de eerder op de honken gekomen Rogelio Cicilia binnen.

Werper Van Nes had zich inmiddels herpakt en hield de sterke offensieve ploeg uit Etten-Leur goed in bedwang. In de derde inning beloonden zijn ploeggenoten dan ook met nog meer punten. Cicilia sloeg twee punten binnen die de Stags in het begin van de inning hadden laten lopen, waarna Bram van Der Horst ook een honkslag sloeg. Beide werden zij binnengeslagen door Theodora, die een harde klap uitdeelde met een homerun. De tussenstand bedroeg ineens 6-3.

onweersbui

Ducks wist dat het gas bij moest geven. Toch kon Stags een punt terugpakken op een homerun. In de vierde inning pakte de Boxtelse formatie weer punten na een paar honkslagen en slordigheidjes van Stags. De stand was 9-3. Van Nes zette zijn goede werk voort en bleef overtuigen. In de zesde inning pakte Ducks weer drie punten en de wedstrijd leek gespeeld met een tussenstand van 12-3.

Tijdens de achtste inning nam Max Denteneer de functie van werper over van Van Nes. Denteneer begon goed maar moest een punt incasseren door een veldfout in het buitenveld. Voor even werd de wedstrijd stil gelegd voor een onweersbui. Ducks werd vervolgens ruw wakker geschud na deze onderbreking want de mannen uit Etten-Leur lieten er geen gras over groeien. Twee zuivere nullen werden niet gemaakt en vervolgens sloeg de tegenstander toe door Denteneer goed te raken. Alles leek goed te vallen voor Stags en er kwamen opnieuw zes punten binnen.

De korte stop van Stags sloeg een harde bal het rechtsveld in, maar deze werd makkelijk gevangen en zo wist Ducks tóch de winst te pakken.

Uitslagen woensdag 1 juli

Vrouwen: Nuenen - Ducks        14-7

Uitslagen zaterdag 4 juli

Pup. sb: Gryphons - Ducks        6-3

Pup. sb: Ducks - Gryphons        2-6

Beeball majors: Ducks - Bullfighters        23-15

Junioren: Ducks - Royals        9-10

Uitslagen zondag 5 juli

Ducks 1 - Stags        12-11

Ducks 2 - Hickory        10-0

Programma zaterdag 11 juli

Beeball rookies: Jeka - Ducks        10.00

Beeball majors: Nuenen - Ducks        10.00

Pup. sb: Ducks - Tilburg        11.00

Pup. hb: Ducks - Tilburg        13.00

Junioren: Ducks - Mustangs        14.30

Vrouwen: Starlights - Ducks        18.30

Programma zondag 12 juli

Asp. sb: Roef - Ducks        11.00

Ducks 2 - Bullfighters        11.00

Ducks 1 - Wombats        15.00

Programma dinsdag 14 juli

Asp. sb: Jeka - Ducks        19.00

Bridge

Bridgeclub Boxtel

Uitslagen dinsdag 7 juli

A-LIJN

Gerard Dams/Yvon Visser        58.85

Jan Sebregts/Clemens Nienhuis        56.77

Masha Kleiss/Edgar Wijnen        55.73

Arnold Bosveld/Henk Schilder        55.73

B-LIJN

Cisca & Cees v. Hal        62.50

Tineke v.d. Sande/Marie-José Theloesen        62.50

Tonnie Daams/José Esser        60.83

Bridgeclub Rembrandt

Uitslag dinsdag 7 juli

A-LIJN

Joanna Koppen/Jan Fischer        67.92

Toon v. Uden/Anthonie Moerdijk        59.72

Henk Goes/Ger v. Boxtel        59.03

Bridgeclub Revanche

Uitslagen dinsdag 7 juli

A-LIJN

Cocky Pastoor/Lous Frankevijle        60.94

Piet Verstijnen/Willem Wonnink        59.90

Frank & Henk Schalkwijk        53.65

B-LIJN

Trudy Brouwers/Diny v. Heertum        66.32

Annelies v. Ewijk/Gerard v. Heertum        57.64

Henk v. Pinxteren/Bert Hermkens        56.60

Bridgeclub Liempde

Uitslagen donderdag 2 juli

A-LIJN

Dames v. Doremalen/ v. Roy        64.58

Heren v. Vugt/Verdonk        59.38

Echtpaar Vermulst        58.03

Heren v. Heeswijk/Bekkers        58.03

B-LIJN

Dames v. Aarle/ v.d. Heuvel        61.72

Dames Legius/Dobbelsteen        57.81

Dames v.d. Heijden/ v.d. Hoek        56.25