BURGEMEESTER NEEMT 5E AED IN GEBRUIK

Gemonde wordt hartveilig

Burgemeester Jan Pommer neemt zaterdag 18 juli de vijfde AED (automatische externe defibrillator) in Gemonde in gebruik. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst in dorpshuis De Kei, waarbij Pommer het dorp officieel 'hartveilig' verklaart.

De Parochiële Caritas Instelling (PCI) en de Ondernemersvereniging Gemonde hebben een bijdrage aan Stichting Hartwacht beschikbaar gesteld met het doel om het dorp hartveilig te maken. ,,Dat betekent concreet dat er voldoende AED's geplaatst worden die dag en nacht bereikbaar zijn én voldoende mensen zijn die weten hoe ze moeten handelen bij een calamiteit. Voor een effectief werkend netwerk zijn voor een hartveilig Gemonde vijftig getrainde hulpverleners en vijf AED's nodig", laat Annemiek Schelle van de ondernemersclub weten.

De PCI heeft het initiatief genomen om op de Kruisstraat 17, Dreefhoef 42 en bij De Kei aan de Sint-Lambertusweg de reanimatieapparaten voor hartmassage in buitenkasten te plaatsen. Schelle: ,,Na de

Gemonde

Kadernota

De kadernota 2015 van Sint-Michielsgestel is donderdag in de raadsvergadering vastgesteld. Hiermee is er nu duidelijkheid over hoeveel geld er voor de verschillende taken beschikbaar is.

Om niet nog meer te bezuinigen, worden de inkomsten van de gemeente vergroot door belastingverhoging. De ozb voor niet-woningen wordt in drie jaar tijd verhoogd tot het landelijk gemiddelde tarief.

ingebruikname van de defibrillatoren bij RegioBank/Geerts Adviesgroep aan de Dorpstraat en voetbalvereniging RKVV Irene zijn vanaf deze maand dus vijf AED's operationeel in Gemonde. Er is nog wel dringend behoefte aan meer getrainde hulpverleners."

Gemondenaren die een AED-training willen volgen, kunnen zich aanmelden bij Annemiek Schelle via info@autoschelle.nl of op 18 juli in De Kei.