Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Nohr?

Welkom in het drukke leventje van Nohr de Vos, 12 jaar oud en schoolverlater van De Spelelier in Boxtel. Ze speelde al in 'The Sound of Music' en 'Zorro', treedt in de zomer nog een paar keer op in de reprise van musical 'Waanzinnig Gedroomd' en jawel, ze staat met het liedje 'Ik Ben Mezelf' in de finale van het Junior Songfestival dat na de zomervakantie losbarst bij de AVROTROS.

Waar gaat je liedje over? ,,Tekst en melodie heb ik zelf bedacht. Het gaat over een serieus onderwerp, namelijk pesten. Maar ik heb heel bewust een vrolijk liedje geschreven dat lekker blijft hangen, ik wilde niet dat het verdrietig zou worden. Het gaat over mezelf omdat ik kort haar heb terwijl de meeste meiden lang haar hebben."

Word je daarmee gepest? ,,Nou, dat valt wel mee hoor, maar het valt wel op, je bent toch anders." Lachend: ,,Soms denken mensen dat ik een jongen ben, ook al draag ik grote oorbellen, hihi."

Op school zijn ze vast allemaal fan! ,,Ja hoor, iedereen vind het leuk dat ik in de finale sta. De kleuters vinden het helemaal gaaf. Maar ook mijn juf Femke is supertrots."

Hoe ben je bij het Junior Songfestival terecht gekomen? ,,Ik hoorde van Mylène en Rosanne (de winnaars van het Junior Songfestival in 2013 - red.) waarmee ik samen in de musical 'Waanzinnig Gedroomd' speelde, dat ze kandidaten zochten voor het nieuwe seizoen. Toen heb ik een liedje geschreven en ingestuurd. Laatst ben ik door presentator Jan Smit op een bijzondere plek verrast met het bericht dat ik bij de acht finalisten hoor. Wil je weten hoe dat ging? Dan moet je nog even wachten totdat het op televisie komt."

Heb je het druk met repeteren? ,,Jazeker, we repeteren elke week, ik volg dans- en zanglessen en heb soms al een optreden. Zaterdag 11 juli mag ik optreden in De Efteling en ga ik 'Ik ben Mezelf' live zingen. Spannend!"

Opvallend trouwens dat er nog een meisje uit deze regio in de finale staat. ,,Ja, dat is Myrthe Hendrix uit Oirschot. Ze zit op het Jacob-Roelandslyceum en we gaan straks carpoolen als we moeten repeteren. We zien elkaar niet als concurrenten, we zijn vriendinnen."

Na de vakantie barst het Junior Songfestival pas echt los, maar je gaat ook naar een nieuwe school. Wat ga je doen? ,,Ik ga naar het Willem II College in Tilburg. Daar kan ik de gewone lessen combineren met dans omdat ik dat heel erg leuk vind."

Meer weten over Nohr? Kijk op Facebook (Nohr JSF) en Instagram (NohrJSF15).

OP DE FOTO: Nohr poseert in haar nieuwe jack. (Foto: Peter de Koning).