Bjorn van de Langenberg arriveert bij de finish van de Giro di Kika. De Boxtelaar heeft bijna tien mille opgehaald met de monstertocht door de Dolomieten. (Foto: Giro di Kika).
Bjorn van de Langenberg arriveert bij de finish van de Giro di Kika. De Boxtelaar heeft bijna tien mille opgehaald met de monstertocht door de Dolomieten. (Foto: Giro di Kika). Foto: Giro di Kika

BJORN VAN DE LANGENBERG WEER TERUG IN BOXTEL

Afzien én genieten in snikhete Giro di Kika

MARC CLEUTJENS

,,Ik baal ervan dat het er weer opzit." Bjorn van de Langenberg heeft vorige week meer dan duizend kilometer gefietst in de Dolomieten. De Boxtelaar deed met bijna 140 andere wielrenners mee aan de Giro di Kika en fietste daarmee bijna tienduizend euro bij elkaar voor de stichting die zich inzet voor kinderen met kanker.

Van de Langenberg deed al eens mee aan Alpe d'HuZes in de Alpen, maar zegt nog meer onder de indruk te zijn geraakt van de zesdaagse rittenkoers in de Dolomieten. ,,Ik had er nog nooit gefietst, maar wat een machtig mooi berggebied. Vooral de laatste twee dagen heb ik rotspartijen gezien die je in de Alpen niet tegenkomt. Het was trouwens wel snikheet hoor. Op de Stelvio-pas was het 34 graden. Afzien!"

Niet alleen het bergmassief sprak Van de Langenberg aan, ook de schaal van de Giro di Kika was hem op het lijf geschreven. ,,Dit evenement is tien keer mooier omdat je met maar 139 wielrenners aan de start staat en met begeleiders erbij met amper driehonderd mensen voor dit doel bezig bent. Dat maakt de Giro di Kika intiemer en stelt je in staat een hele hechte band met bijna alle deelnemers op te bouwen."

Het leverde volgens de Boxtelse wielrenner dagelijks vele 'kippenvelmomentjes' op. ,,De laatste dag was echt prachtig, toen de teams om de beurt gezamenlijk over de finish reden en de Giro di Kika erop zat. Bij de finish ontstond een spontaan dansfestijn en dat was onvergetelijk. Nu ik weer terug ben in Nederland, is het afkicken hoor. Een evenement waar ik een jaar naartoe heb gewerkt, is ineens afgelopen."

Van de Langenberg is tevreden over het verloop en over het geld dat hij kan overmaken naar Kika. ,,Kort voor vertrek had ik bijna zevenduizend euro opgehaald. Maar door veel filmpjes en foto's te delen, onder meer gemaakt met de selfiestick, zag ik de teller vorige week flink toenemen. Dat kwam ook door wat extra aandacht die de vader van Isa – het meisje waarvoor ik meedeed – via sociale media heeft gevraagd. Nu heb ik al meer dan 9.100 euro opgehaald. Een geweldig bedrag."

Zoals beloofd maakte Van de Langenberg de duizend kilometer helemaal vol in de Dolomieten. ,,Het parkoers dat onder meer over de beruchte Stelvio-pas voerde, had een lengte van 920 kilometer. Daarom heb ik nog een trainingsritje van 80 kilometer gemaakt."