Een serie oude Dafjes waren zondag te vinden op de parkeerplaats van Classic Park. Een herkenbaar beeld uit de jaren zestig... (Foto: Peter de Koning).
Een serie oude Dafjes waren zondag te vinden op de parkeerplaats van Classic Park. Een herkenbaar beeld uit de jaren zestig... (Foto: Peter de Koning). Foto: Marielle Wijffelaars

Evenement made in holland bij automuseum classic park

Klassieke Dafjes heel even in Boxtel...

MARIËLLE WIJFFELAARS

Een oude PTT-wagen, een van de eerste Nederlandse bestelbusjes, enkele vrachtwagens en vooral veel personenauto's van Nederlands fabricaat. Tijdens het evenement Made in Holland bij Classic Park waren zondag allerlei klassieke Nederlandse voertuigen te bewonderen. Bezoekers waanden zich even terug in vroegere tijden...

De opkomst is minder groot dan verwacht. Maar dat heeft volgens Sander van Dijke van Classic Park alles te maken met de Tour de France die zondag door Zeeland kwam én met de slechte weersvoorspellingen. ,,Mensen met klassieke auto's gaan echt niet de weg op als er kans is op een flinke bui", stelde Van Dijke. ,,Het is ook de eerste keer dat we dit evenement organiseren en het moet nog groeien. Wel zijn er veel autobezitters die meedoen aan een rally, zij komen hier ook even langs. Er is dus genoeg te zien voor de bezoekers."

In een van de hallen van het automuseum aan de Koppenhoefstraat richtte de DAF Club Nederland een tentoonstelling in. Een van de blikvangers was een oude wagen van PTT, compleet met kostuum van een postbezorger én oude telefoons. ,,Dat is wel een mooi ding hè", glunderde voorzitter Niek Vervoort van de DAF Club. ,,Maar ik ben ook erg trots op de DAF Pony, daar zijn er maar zevenhonderd van gemaakt. Eigenlijk is het de voorloper van de bekendere bestelbussen."

DAF is bekend door de vrachtwagens, maar ook de personenauto's waren in de jaren zestig ongekend populair. ,,Iedereen kent wel iemand die er een heeft gehad", lichtte Vervoort toe. ,,Onze leden zijn écht liefhebbers en de meeste kennen de wagens nog wel uit het straatbeeld. Andere leden kennen ze niet meer, maar zijn vooral weg van DAF door de uitgebreide techniek én omdat het echt Nederlands fabricaat is. Daar mogen we trots op zijn hoor!"

Het hele jaar zijn er bij Classic Park allerlei evenementen waar verschillende klassieke auto's centraal staan. Meer informatie: www.classicpark.nl.