VERVOLGACTIE 'BLOEMIST VAN HET JAAR'

Marimba ondersteunt Samenloop voor Hoop

Bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat in Boxtel lanceert woensdag 15 juli een tiendaagse actie die sponsorgeld moet opleveren voor het wandelevenement Samenloop voor Hoop, dat in september in Liempde wordt gehouden. Het initiatief van Marimba houdt verband met de landelijke competitie Bloemist van het Jaar waarin alle finalisten - dus ook de bloemisterij in Boxtel - een bijzondere verkoopactie moet presenteren. Marimba gaat een leuk vaasje met snijbloemen aan de man brengen.

Met negentien andere Nederlandse bloemisterijen behoort Marimba tot de finalisten van een landelijke competitie die in november leidt tot de aanwijzing van de Bloemist van het Jaar. In de eerste ronde werd Marimba aangewezen als de op een na beste bloemenzaak van Noord-Brabant.

In de huidige ranking staan Bart en Maria van Roosmalen met hun team op de vijfde plek van Nederland. ,,De strijd is dus in volle gang en dat is heel inspirerend. Het nodigt ons uit om innovatief te zijn en leuke ideeën uit te werken die zullen opvallen bij klanten en de mysteryshoppers die de brancheorganisatie op ons af zal sturen", zet Bart van Roosmalen.

Een van de uitdagingen die Marimba moet oppakken, is het lanceren van een in het oog springende verkoopactie, die zal worden beoordeeld door een onafhankelijke jury die wordt aangestuurd door de brancheorganisatie. ,,Onze medewerkers hebben aangegeven dat ze graag iets willen doen voor de Samenloop voor Hoop in Liempde. En zelf sta ik met Maria ook helemaal achter dit doel, mede omdat ik al eens heb meegedaan aan de Samenloop voor Hoop in Sint-Michielsgestel en weet hoe indrukwekkend deze 24 uur durende wandeling voor KWF Kankerbestrijding is en hoe belangrijk het is dat voor dit doel geld wordt opgehaald."

ZOMERVAASJES

Van Roosmalen onderstreept dat hij niet uit is op commercieel gewin; de actie die van 15 tot en met 25 juli in zijn winkel aan de Van Beekstraat gehouden wordt, heeft als voornaamste doel geld in het laatje te brengen voor Samenloop voor Hoop. ,,Dankzij de steun van enkele leveranciers en lokale partijen als Drukkerij Service Boxtel en Infolio, kan ik de actie op een fraaie wijze onder de aandacht brengen."

Het team van Marimba gaat tijdens de actiedagen vijfhonderd glazen zomervaasjes verkopen waarin kleine boeketjes zullen pronken. ,,Op de zaterdagen 18 en 25 juli gaan we bij goed weer een kraam voor onze winkel zetten en laten we aan het publiek zien hoe bloemschikken werkt." Van elk verkocht vaasje gaat 2,50 euro naar Samenloop voor Hoop; Marimba verwacht aan het einde van de actie 1.250 euro over te kunnen maken.


Hackers kraken

Bazaar Boxtel

Het e-mailaccount van Bazaar Boxtel is deze week gekraakt door computerhackers. Onbekenden hebben alle e-mailadressen van het multiculturele festival misbruikt door namens een van de bestuursleden geld te vragen.

Net name bedrijven en sponsors van de Bazaar Boxtel hebben deze valse e-mail ontvangen. Volgens voorzitter Michel Verhoeven zal het de meeste ontvangers duidelijk zijn dat het gaat om fishing waarbij het lijkt alsof een van de bestuursleden van de Bazaar Boxtel door omstandigheden in geldnood zit.