Test test
Test test Foto: Peter de Koning

Scouting Boxtel op zomerkamp

in Brabant en Ardennen

De leden van Scouting Boxtel gaan bij het begin van de schoolvakantie traditiegetrouw op zomerkamp. Dit jaar gaan de scouts van de plaatselijke afdeling naar Mook, Overasselt, Drunen en de Ardennen in België.

De scouts beleven met het zomerkamp het hoogtepunt van het jaar. Verspreid over het land vinden deze zomer meer dan vijfduizend scoutingzomerkampen plaats. Tijdens deze kampen brengen scouts van jong tot oud alles wat ze het hele jaar spelenderwijs geleerd hebben in de praktijk. Zo krijgen ze de kans zich persoonlijk te ontwikkelen. De kampen worden georganiseerd door honderden enthousiaste vrijwilligers en soms door de scouts zelf.

In de wekelijkse bijeenkomsten doen scouts allerlei vaardigheden op die ze tijdens het zomerkamp goed kunnen gebruiken. Ze zetten hun eigen tent op, koken zelf en leren verantwoord een vuurtje stoken. Het zomerkamp is dan ook dé test van het jaar voor de scouts van Scouting Boxtel. Ze zijn deze week zonder ouders op pad en zijn op elkaar aangewezen. Het komt dus ook aan op hun sociale vaardigheden. Daarnaast doen ze uitdagende activiteiten, zoals tochten lopen, kanoën, klimmen of een nachtspel.

OP DE FOTO: Voor veel van deze kinderen en jongeren zijn de internationaal getinte kampen van de scouting een bijzondere ervaring. Ze maken vooral rondom de kampvuren de beste vrienden... (Foto: Peter de Koning).