Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Rik en Teun?

,,Vandaag is het al warm, maar de komende dagen wordt het pas echt 'ketsheet', zo liet een jeugdige badgast gistermiddag weten op het strand van De Langspier. Gistermiddag rond de klok van half vier genoten ongeveer 1.700 bezoekers van de zon bij de Boxtelse recreatieplas. Daaronder waren Rik van Weert (10) uit Boxtel en Teun van Kasteren (9) uit Esch, die na een paar warme dagen wel toe waren aan een verfrissende duik in het water.

Hoe bevalt het jullie hier bij De Langspier? Rik: ,,Goed, al ben ik net helaas op een mosseltje gesprongen waardoor ik nu een wondje aan de onderkant van mijn voet heb. Ik gleed van het luchtbed af en voelde opeens een scherpe pijn toen ik op de grond terecht kwam. Toen ik uit het water ging, zag ik een beetje bloed. Daarom zit ik hier nu bij de EHBO met een pleister op mijn voet."

Mag je nu nog wel zwemmen? ,,Ze zeggen dat de pleister dan weer losgaat. Even wachten maar voordat ik het water weer inga. Best vervelend, zeker omdat het zo ontzettend warm is. Maar voetballen met mijn vrienden is ook leuk, maar dan doen we wel rustig aan hoor. Nee, niet rennen. Gewoon een beetje over passen."

En jij Teun. Ben jij alleen maar in het water te vinden of doe je ook nog andere dingen? ,,Ik vind het ook leuk om met mijn vrienden te spelen. Mijn moeder is er trouwens ook, maar die zit ergens anders met de koelbox bij de hand. Ze zorgt er ook voor dat ik goed ingesmeerd ben met zonnebrandolie. Heel belangrijk, want anders verbrand ik en dat doet pijn. Dat wil ik niet, want ik wil hier de komende dagen ook nog lekker zwemmen. Of wij op onze school in Esch een 'stropenrooster' hebben? Wat is dat? Oh, een tropenrooster! Ik zou het niet weten, maar dat zou wel leuk zijn. Dan kunnen we al lekker vroeg naar De Langspier."

Rik vult aan: ,,Het is trouwens maar goed dat er moeders zijn, want zonder haar was ik misschien wel vergeten om me in te smeren tegen de zon. Ik zeg altijd maar zo: als je geen moeder hebt, heb je geen leven."

FOTO RECHTS: Rik van Weert (rechts) en Teun van Kasteren rennen uit het water. Ook de komende dagen zoeken ze verkoeling bij De Langspier. (Foto: Peter de Koning).