Guus Eltink (links), Peter van de Ven, wethouder Herman van Wanrooij en Geertje Schellekens nemen een kijkje bij de oversteekplaats in de straat Vorsenpoel. Volgens de leden van  INbox één van de verkeersknelpunten in de wijk Oost. (Foto: Albert Stolwijk).
Guus Eltink (links), Peter van de Ven, wethouder Herman van Wanrooij en Geertje Schellekens nemen een kijkje bij de oversteekplaats in de straat Vorsenpoel. Volgens de leden van INbox één van de verkeersknelpunten in de wijk Oost. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

LEDEN POLITIEKE PARTIJ INBOX INVENTARISEREN FIETSKNELPUNTEN

'Betere drempels nodig in wijk Oost'

Wethouder Herman van Wanrooij heeft gisterochtend met zijn partijgenoten van INbox enkele verkeersknelpunten voor fietsers in de Boxtel-Oost bekeken en in kaart gebracht. Steunfractielid Peter van de Ven liet weten dat in deze wijk de puntjes op de i gezet moeten worden. ,,Het is qua veiligheid voor fietsers zeker niet slecht gesteld in Oost, maar enkele plekken verdien nog wel extra aandacht."

Van de Ven doelde onder meer op de oversteekplaatsen in de Europalaan ter hoogte van de Puttersdreef, nabij SBO De Maremak en basisschool De Beemden en in de straat Vorsenpoel nabij het fietstunneltje van het Apollopad onder de rijksweg A2. ,,Veilig fietsverkeer is een speerpunt van INbox", aldus Van de Ven. ,,Bij de Puttersdreef zijn betere en vooral hogere verkeersdrempels nodig om de snelheid van de auto's eruit te halen. Dat geldt ook voor de 'obstakels' bij de oversteek bij De Maremak en De Beemden, waar auto's als ze willen met 80 kilometer per uur overheen kunnen rijden. Bovendien ontneemt hier een beukenhaag het zicht van de jeugdige fietsers op het autoverkeer. Bij het knelpunt in de straat Vorsenpoel zouden de drempels ook hoger moeten, maar is het daarnaast van belang dat fietsers op hun verantwoordelijkheid gewezen worden. "

Wethouder Van Wanrooij stelde dat bij de oversteek ter hoogte van de Puttersdreef inderdaad betere drempels nodig zijn.