RECREANTEN IN LANDELIJKE FINALE

Jacques van Loon grijpt Nederlandse biljarttitel

De vlag kon vorige week uit bij de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor. Jacques van Loon greep het Nederlands kampioenschap in de tweede klasse van de dagcompetitie. Van Loon komt uit in de discipline driebanden-klein.

De biljarter van 't Ivoor kwam in actie in Leusden, waar hij driemaal moest aantreden in een wedstrijd. Daarin behaalde hij vijf punten door een honderd procent score dankzij twee overwinningen en een remise. Van Loon maakte zijn zestig caramboles in 96 beurten. Zijn moyenne van 0,645 was ruim voldoende om rechtstreeks te promoveren naar de eerste klasse. Tevens bracht de Boxtelse biljarter de hoogste serie op zijn naam.

't Ivoor bewondert de prestatie van Van Loon. ,,Al met al een prima resultaat omdat hij zich dit jaar voor het eerst bij `t Ivoor met het driebanden is gaan bezighouden", zegt clubgenoot Louis van der Meijden. Komend jaar gaat Van Loon zich ook richten op de discipline driebanden groot; hij wordt reservespeler in het eerste team.

GOEDE INDRUK

Het eerste dagrecreantenteam van 't Ivoor, dat zich eerder plaatste voor de landelijke finale in de speldiscipline libre, kon de favorietenstatus afgelopen week niet waarmaken. Na knappe prestaties op gewestelijk en districtsniveau, kwamen Theo Verhagen, Jacques van Loon, Henk van Boxmeer, en Toon Bevers één carambole te kort om de laatste finale te kunnen spelen.

't Ivoor liet tijdens het grootste biljartevenement in de Merwehal in Dordrecht een goede indruk achter. Er werden vijf overwinningen geboekt in een accommodatie waar niet minder dan honderd enthousiaste biljarters uitkwamen op 35 biljarttafels. Ondanks de steun van verschillende supporters uit Boxtel lukte het 't Ivoor niet verder te komen dan de derde plaats.