Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOUWVERKEER VIA NIEUWE TOERIT BREDERODEWEG

Bouwstart Cronenborg in augustus

MARC CLEUTJENS

In opdracht van woonstichting Sint-Joseph is deze week een begin gemaakt met het bouwrijp maken van het terrein waar appartementencomplex Cronenborg zal verrijzen. Het gebouw gaat bestaan uit 44 wooneenheden, waaronder 27 studio's voor cliƫnten van gehandicaptenorganisatie Cello.

Plan Cronenborg markeert de afronding van alle bouwactiviteiten op de plek waar vroeger woonzorgcentrum Emmaus stond. Na de sloop van dat 'bejaardenhuis', werd begonnen met de bouw van Elisabethsdael en Vinckenrode. Nu is de tijd rijp om - na een vertraging van enkele jaren - te starten met het derde en laatste project: Cronenborg.

Naast de 27 appartementen voor cliƫnten van Cello is er plaats voor 13 appartementen voor senioren en 4 patiowoningen. De bouwstart is volgens Sint-Joseph gepland op 21 augustus, de oplevering is in het derde kwartaal van 2016.

De studio's komen allemaal op de begane grond, de appartementen worden verdeeld over de tweede en derde etage. De grondgebonden patiowoningen krijgen een plek naast het complex en grenzen aan de Brederodeweg, nabij de plek waar momenteel wordt gewerkt aan een tijdelijke toerit voor bouwverkeer.

Zodra bouwverkeer van deze route gebruik gaat maken, zal de gemeente Boxtel het fietspad aan de westzijde van de Brederodeweg afsluiten; fietsers worden omgeleid via de rotonde La Salle en het voetpad bij Hoogheem. De gemeente Boxtel studeert momenteel op het mogelijk aanpassen van het fietsverkeer in de gemeente.

Wethouder Herman van Wanrooij brak vorige week in Brabants Centrum een lans voor de aanleg van een 'fietssnelweg', die 's-Hertogenbosch met Eindhoven verbindt. Beide steden werken met de provincie al aan zo'n plan en Boxtel zou graag meeliften. De nood/zuid-as is een van de doorgangsroutes die in beeld is, net als een route langs de stationszone en via de Molenwijkseweg, die eveneens zal worden heringericht als fietsstraat.

Het ontwerp van het plan Cronenborg (illustratie) is van KOW Concept, Design & Development, dat bekend staat om duurzame nieuwbouwprojecten en architectuur.

FOTO BOVEN: Met een grote graafmachine werd deze week gewerkt aan de aanleg van een tijdelijke weg voor bouwverkeer. Plan Cronenborg gaat grenzen aan de Brederodeweg. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding