Afbeelding
Foto: Marielle Wijffelaars

restauratie ligt op schema

'Kiosk is klaar tijdens Samenloop voor Hoop'

MARIËLLE WIJFFELAARS

De restauratie van de kiosk in het Liempdse Concordiapark vordert gestaag. Inmiddels is de nieuwe trap voor de muziektent klaar en wordt druk gewerkt aan het plafond. De werkzaamheden moeten in september klaar zijn als in Liempde Samenloop voor Hoop wordt gehouden.

Eigenlijk was het de bedoeling dat de trap van de kiosk richting het oude raadhuis zou komen, maar dit bleek niet uitvoerbaar. ,,We hebben de entree iets moeten verplaatsen omdat er een paal in de weg stond", licht Rob Dito van Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) toe.

Momenteel wordt hard gewerkt aan de dakconstructie. Deze werd op meerdere plekken versterkt en palen zijn vervangen. ,,Enkelen bleken er rot te zijn", vertelt Dito. ,,Ook een versteviging was voor de veiligheid hard nodig." De kiosk in het Concordiapark vertoonde flinke slijtage. Door flink op te knappen en te restaureren hoopt Dito dat de muziektent een aantrekkelijke plek wordt en gebruikt gaat worden bij allerlei evenementen.

De komende tijd wordt het hekwerk vervangen, evenals het rieten dak. De werkzaamheden worden grotendeels uitgevoerd door Liempdse vrijwilligers die actief zijn binnen SPPiLL. Enkele klussen zijn uitbesteed aan professionele bedrijven. Dito: ,,Sommige dingen vergen net wat meer kennis en specialisatie. Ook kleeft aan die werkzaamheden soms een te groot risico; dat laten we dus liever over aan de professionals."

Als de SPPiLL-vrijwilligers klaar zijn met de werkzaamheden aan de kiosk, kunnen ze aan de slag bij het tegenovergelegen bezoekerscentrum van SPPiLL aan de Barrierweg. Bij de monumentale boerderij wordt momenteel gewerkt aan het dak, daarna kunnen de vrijwilligers beginnen met andere klusjes in en om de boerderij.

Op zaterdag 12 en zondag 13 september wordt in het dorp Samenloop voor Hoop gehouden, de muziektent in het Concordiapark moet dan klaar zijn. Dito: ,,En dat moet zeker haalbaar zijn. We willen dat de kiosk er dan weer helemaal goed uit ziet."

OP DE FOTO: De restauratie van de kiosk is nog niet klaar, maar toch is al duidelijk verschil te zien. (Foto: Peter de Koning).


Markt op De Mus'donck

Op camping De Mus'donck worden zaterdag 11 juli een expositie én streekmarkt gehouden. Van 10.30 tot 16.30 uur is een exposities te zien van houten miniatuurkarren, - koetsen en -gereedschappen. Op de streekmarkt worden producten verkocht en er zijn workshops. Meedoen? Aanmelden kan bij Thea Terpstra via e-mailadres terpstrathea@hotmail.com.