De modderglijbaan bij kinderdagverblijf Domino was maandag een groot succes. Tijdens de nationale Modderdag stond spelen en kliederen met modder centraal. (Foto: Peter de Koning).
De modderglijbaan bij kinderdagverblijf Domino was maandag een groot succes. Tijdens de nationale Modderdag stond spelen en kliederen met modder centraal. (Foto: Peter de Koning). Foto: Marielle Wijffelaars

KDV Domino en BSO Twizon houden modderdag

Lekker kliederen en vies worden...

Glijden van een modderglijbaan, koken in de modderkeuken en vooral: lekker vies worden. De kinderen van kinderdagverblijf Domino en buitenschoolse opvang Twizon leefden zich maandag flink uit met allerlei kliederspelletjes. Want dat hoort erbij op de nationale Modderdag...

Elk jaar doet kinderopvang Humanitas mee aan de Modderdag. Op alle locaties is van alles te doen rond dit thema. Bij Domino in Boxtel-Oost was de speelplaats helemaal ingericht voor allerlei leuke spelletjes. ,,De meeste kinderen vinden het heel leuk, andere vinden het ook wel spannend", vertelde locatiemanager Marjolein Reijnen. Ze benadrukte dat de activiteiten niet alleen bestemd zijn voor kinderen van het kinderdagverblijf, ook mensen uit de wijk zijn welkom. ,,Het gaat er vooral om dat kinderen lekker kunnen kliederen én ontdekken."

De allerkleinste kinderen spetterden volop in een grote modderpoel. Er werd in het rond gesprongen en binnen een paar minuten zaten de kleintjes van top tot teen onder de modder. De witte rompertjes waren nagenoeg onherkenbaar. ,,Maar we leveren ze natuurlijk weer schoon af bij hun ouders", beloofde Reijnen.

De iets grotere peuters waren niet weg te slaan bij een grote teil vol water en zand en ook de modderglijbaan bleek erg in trek. ,,Ik ben wel helemaal vies geworden", zei een meisje beteuterd. Een jongetje vond dat geen probleem: ,,Dat hoort er gewoon bij. En anders ga je toch gewoon even onder de tuinslang? Ben je zo schoon!"