Leden van de Boxtelse wielerclub Squadra Azzuri rijden aan kop van het peloton tijdens de Essche Fietsdag. In totaal namen dit jaar ruim vijfhonderd fietsers deel aan de 27e editie van het populaire evenement. (Foto: Gerard Schalkx).
Leden van de Boxtelse wielerclub Squadra Azzuri rijden aan kop van het peloton tijdens de Essche Fietsdag. In totaal namen dit jaar ruim vijfhonderd fietsers deel aan de 27e editie van het populaire evenement. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

OPBRENGST VOOR VERENIGINGEN EN LOKALE OMROEP

Essche Fietsdag verveelt nog lang niet

STEFAN LATIJNHOUWERS

Organisator Theo van Roosmalen kijkt met een meer dan voldaan gevoel terug op de 27e editie van de Essche Fietsdag. Dat kwam mede door de positieve reacties van de in totaal 518 deelnemers, die vertrokken bij dorpshuis De Es en konden kiezen uit tochten over 40, 70 en 100 kilometer. ,,Het was een groot succes. De fietsers kwamen uit het hele land en waren vol lof over de mooie routes."

Volgens woordvoerder Christ Pijnenburg van de Essche Fietsdag is Van Roosmalen voor de grote groep 'vaste' deelnemers hét gezicht en boegbeeld van het evenement. ,,Theo twijfelt wel eens over de vraag hoe lang hij moet doorgaan, maar als puntje bij paaltje komt, staat hij er gewoon weer. Het organiseren van de Essche Fietsdag doet hij nog altijd heel graag."

Dat Van Roosmalen ieder jaar graag de kar trekt, komt waarschijnlijk ook omdat het sportieve gebeuren onverminderd populair blijft. ,,Het deelnemersveld van dit jaar kun je als bovengemiddeld bestempelen", aldus Pijnenburg. ,,Een paar jaar geleden tijdens de zilveren editie hadden we een échte uitschieter met zevenhonderd fietsers."

De opbrengst ging ook dit keer naar enkele plaatselijke verenigingen. Het ging dit keer om korfbalvereniging Tovido, bouwdorp Jesch, carnavalsvereniging De Oggelvorsen én de Lokale Omroep Haaren die elk een envelop met 400 euro ontvingen.