Op de met zand volgestorte Boxtelse Markt was zaterdag en zondag letterlijk en figuurlijk beachvolleybal op hoog niveau te zien. (Foto: Gerard Schalkx).
Op de met zand volgestorte Boxtelse Markt was zaterdag en zondag letterlijk en figuurlijk beachvolleybal op hoog niveau te zien. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

RECORDAANTAL TEAMS NEEMT DEEL AAN EVENEMENT IN BOXTEL

Rabo Beach Break trapt de zomer af

STEFAN LATIJNHOUWERS

De organisator van het jaarlijkse beachvolleyevenement Rabo Beach Break liep zaterdag en zondag met een grote smile op zijn gezicht rond langs de acht velden op de Boxtelse Markt. Jip van Krieken mocht voor deze editie liefst 72 teams van zes spelers begroeten, een record. ,,Dat zijn ongeveer 430 deelnemers. Het kan niet op, meer teams kunnen we denk ik ook niet kwijt. Maar zoveel belangstelling is geweldig, daar doen we het allemaal voor."

Vrijdag werd de Markt volgestort met zand en zaterdagochtend om tien uur klonk het startschot voor de eerste wedstrijden. Van Krieken was een paar uur na het begin van het evenement al een blij man. ,,Deze aflevering van de Beach Break kan eigenlijk al niet meer fout gaan. Een van de dingen waar wij als organisatoren én de horecaondernemers, waar wij nauw mee samenwerken, geen controle op hebben is het weer. Maar daar hoeven we ons gelukkig geen zorgen over te maken. Het is en blijft droog, de temperatuur is prima en de zon laat zich af en toe zien. En morgen belooft het pas echt een mooie zomerse dag te worden. Omstandigheden die perfect bij dit evenement passen."

Hoewel Van Krieken natuurlijk veel moest regelen, genoot hij met volle teugen van de hele entourage. ,,En vanavond staat natuurlijk ook nog de feestavond op het programma met hele goede artiesten."

Verschillende bands en deejays verschenen zaterdagavond op het podium, waaronder Sophie's Choice, Hiddem Up, Cashmere Jaxx, Reno Hills en Kruh. Vooral deejay Sophie's Choice geniet naam en faam in de dancescene en is een echte publiekstrekker. Ook dit keer sloot het muzikale spektakel goed aan op het sportieve evenement, waaraan ook dit jaar weer teams deelnamen met hilarische namen als De Uitvoerders in het Zand, Team Zandsnor, De Porseleinen Pony's, Diep Triest en De naam geven we nog door.

PRESTEREN

Bovenstaande zou de indruk kunnen wekken dat de volleyballers vooral voor de lol en de gein meedoen, maar Roel van Lokven en Bas van der Pasch van de kampioenenformatie De Zandhappers dachten daar heel anders over.

Zij maken deel uit van een van de teams die goed willen presteren en heel graag beslag willen leggen op de titel. ,,Dat is nog niet zo makkelijk", aldus de beide heren. ,,Het niveau wordt elk jaar hoger, maar we gaan er wel voor. Plezier maken doen we toch wel en bier is zeker belangrijk, maar wat ons betreft pas na afloop en niet tussen de wedstrijden door. Presteren staat voorop."

Toch koestert een meerderheid van de teams die deelnemen de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen. Lekker een balletje slaan met wat vrienden, familie of collega's, tussen het beachvolleyballen door even lekker een terrasje pakken met een (alcoholische) versnapering binnen handbereik en vooral twee dagen heerlijk genieten.

SFEER

Marly de Bruin en Daphne Vorstenbosch van Bal op 't Dak genoten zaterdag zichtbaar van de ontspannen sfeer, terwijl ze toch net hun eerste wedstrijd hadden verloren. ,,Ach, dat maakt ons niet zoveel uit. Wij doen puur mee voor de gezelligheid, al willen we natuurlijk ook best graag winnen", aldus Marly. ,,Dat valt alleen niet mee als je het met zes vrouwen op moet nemen tegen mannenteams of gemengde ploegen. Dan merk je toch al snel dat wij het in fysiek opzicht en qua kracht moeten afleggen."

Daphne: ,,Maar we geven niet zomaar op, hoor. In totaal zijn er acht poules met negen ploegen. De eerste zes gaan door naar de volgende ronde. Het zal moeilijk worden, maar daar willen we graag bij zijn. We gaan er voor, maak je geen zorgen. En mocht het niet lukken, dan vermaken we ons ook wel met een wijntje op het terras."

FOTO BOVEN: Op de met zand volgestorte Boxtelse Markt was zaterdag en zondag letterlijk en figuurlijk beachvolleybal op hoog niveau te zien. (Foto: Gerard Schalkx).

Spelbeeld van het beachvolleybalduel waarin de spelers van De Nozem de hoofdrol spelen. De Rabo Beach Break trok dit jaar 430 deelnemers die ook massaal meededen aan de feestavond met deejays. (Foto: Gerard Schalkx).