Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

ZORGCENTRUM MOLENWEIDE HOUDT 'BOXTELSE' VAKANTIEWEEK

Meedeinen met Kate Perry en Adele

De Broeder Van Oirschotzaal van Molenweide is deze week omgetoverd tot Boxtels bruin café. Medewerkers en vrijwilligers zijn allemaal herkenbaar aan een rood-witte blouse. Brabant bont? ,,Nee, Boxtels bont", grinnikt activiteitenbegeleidster Mariska van den Boom. ,,We hebben de blouses geleend van café Vingerhoeds aan de Oude Grintweg, zodat we in de Boxtelse kleuren voor de dag konden komen."

IK HOU VAN BOXTEL

Mariska is maandagavond met een groot aantal collega's in touw om de eerste feestavond van de jaarlijkse vakantieweek in goede banen te leiden. ,,Het motto van deze week is 'Ik hou van Boxtel' en daarom organiseren we allerlei activiteiten die typisch voor deze gemeente zijn." De activiteitenbegeleidster noemt een presentatie van oertijdmuseum De Groene Poort en een optreden van het Wereldkoor.

,,Vanavond krijgen de bewoners in de tuin een concert voorgeschoteld van de verschillende orkesten van de Gildenbondsharmonie", vertelt Mariska. Het blaasbandje trapt onder leiding van dirigent Britt van den Dungen af met drie liedjes, gevolgd door het harmonieorkest dat wordt versterkt met enkele leerling-muzikanten. De liedjes van toen vallen in de smaak, maar dat geldt ook voor de hits 'Roar' van Kate Perry en 'Rolling in the deep' van Adele. Er wordt driftig meegedeind en meegeklapt...

GILDEGROET

De feestelijke avond, compleet met drankjes en bitterballen uit eigen keuken, wordt geopend door een deputatie van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris, dat een vendelgroet brengt. Het sonore tromgeroffel klinkt fraai tussen de gebouwen van Molenweide en Molenhof. Ook een prima akoestiek voor de Gildenbondsharmonie, zo blijkt even later.

Het gilde is bijna op volle sterkte, compleet met koning Guus Eltink en de vendeliers Harrie van Vreede en Freek Claassen. Na hun vendelgroet nemen ze samen plaats onder de notenboom in de tuin van Molenweide en drinken ze een pilsje. ,,Het is goed toeven hier bij Molenweide", geniet Van Vreede, die twee weken geleden werd gehuldigd vanwege zijn diamanten jubileum als vendelier. ,,Een mooie plek om als gilde aanwezig te zijn."

KIENEN!

De vakantieweek op Molenweide kreeg later deze week een vervolg met een voetbaldemonstratie van ODC en een filmmiddag in de Broeder Van Oirschotzaal. In twee groepen brengen de meest vitale bewoners van het woonzorgcentrum een bezoek aan Classic Park, het automuseum aan de Koppenhoefstraat in het buitengebied van Boxtel.

Opvallend is dat de bewoners van Molenweide zelf enkele opvallende wensen hebben ingediend die tijdens de vakantieweek in vervulling gaan. De afsluiting op vrijdag wordt een heuse Boxtelse barbecue. ,,De meeste stemmen gingen naar het kienen", geeft activiteitenbegeleidster Mariska aan. ,,We hebben eerder een wensput neergezet en daarbij stond het woord kienen het vaakst op de briefjes. Dat gaan we dus gezellig met z'n allen doen."

Nadat de laatste klanken van de Gildenbondsharmonie waren verstomd, begaven de bewoners zich met hun familieleden en begeleiders weer naar binnen. ,,Het was een prachtige dag", glunderde een van de bewoonsters. ,,We maken het vanavond niet te laat, want we krijgen nog vier hele drukke maar vooral ook hele gezellige dagen. Lekker genieten in Boxtel."

FOTO BOVEN: De Gildenbondsharmonie verzorgde maandag een openluchtoptreden in de tuin van woonzorgcentrum Molenweide. Ook de bewoners van Molenhof genoten mee van het concert dat in het teken stond van de zomervakantie. (Foto: Marc Cleutjens).


Veel blaasmuziek

op gezellige

Kasteren Kermis

Café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat in Liempde staat zondag 5 juli in het teken van Kasteren Kermis. Het jaarlijkse muziekkapellenfestival gaat om 14.00 uur van start en is gratis toegankelijk.

De organisatoren van Kasteren Kermis verwachten ook dit jaar verschillende blaasorkesten uit de regio. Uit Olland komt de Ollandse Dorpskapel, Gemonde is vertegenwoordigd met de Gimmese Kapel. Liempde zelf ontbreekt natuurlijk niet en is present met de 'huisband' van 't Groene Woud: Op Naor d'Honderd. Daarnaast zijn er optredens van 't Kumt Wel en de Kneuterkapel. De Liempdse troubadour Jan van der Heijden verzorgt een gastoptreden. Bezoekers van Kasteren Kermis kunnen tijdens het evenement een nostalgische miniatuurkermis bekijken.


Huisartsenpost JBZ

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis te 's-Hertogenbosch wordt morgen, vrijdag 3 juli de Huisartsenpost officieel geopend. De post is ingericht naast de Spoedeisende Hulp en is in de avond, nacht en gedurende weekeinden geopend voor een bezoek aan de dienstdoende arts.