De tentoonstelling 'Beeldend Bosrand' trok veel bezoekers. (Foto: Gerard Schalkx).
De tentoonstelling 'Beeldend Bosrand' trok veel bezoekers. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

'BEELDEND BOSRAND' BOEIENDE EXPOSITIE IN PRACHTIG DECOR

Genieten van kunst en fraaie natuur

Elke maandag en dinsdag komt een groep amateurkunstenaars samen bij de boerderij van Tiny van der Sloot aan de Bosrand op een prachtige locatie in het Boxtelse buitengebied. Het atelier achter de paardenstallen biedt een weids uitzicht op de weilanden, wat de leden van het gezelschap inspireert tot prachtige en interessante werken. Deze konden zaterdag en zondag bezichtigd worden in de met bloemen versierde beeldentuin.

Het was afgelopen weekeinde tijdens de tentoonstelling 'Beeldend Bosrand' prettig toeven in en rond de boerderij van de familie Van der Sloot. De tentoonstelling bestaande uit beeldhouwwerken en schilderijen mocht zich verheugen in een grote belangstelling van honderden bezoekers, waaronder veel wandelaars en fietsers, ,,Veel mensen die hier passeren, komen uit nieuwsgierigheid een kijkje nemen", vertelde Tiny van der Sloot zaterdagmiddag. ,,Vanaf vanmorgen is er sprake van continue belangstelling. Het weer is bovendien prima met een prettige temperatuur en een behaaglijk zonnetje. En morgen (zondag, red.) wordt het nog beter. Toch goed dat we besloten hebben om dit jaar voor het eerst twee dagen uit te trekken voor de tentoonstelling."

Marian van Tongeren, een van de veertien exposanten, had het zichtbaar naar haar zin. ,,Je werk laten zien aan het publiek blijft spannend, maar ik heb al veel positieve reacties gehad en bovendien al twee werken verkocht. Maar eerlijk gezegd vind ik de waardering eigenlijk nog belangrijker. Het is heel fijn om te horen als mensen je werk mooi vinden."

'Beeldend Bosrand', dat elke twee jaar gehouden wordt, beleefde zaterdag de vijfde editie. Kunstenares en beeldhouwster Annelies Meijers was er tot dusverre altijd bij. ,,Het niveau van de kunstwerken is hoog. Alleen daarom al is een bezoek aan deze bijzondere expositie de moeite waard; zeker met dit weer en in deze prachtige bloemrijke tuin. Mijn man John heeft samen met Tiny gezorgd voor de opstelling van de beelden. De manier waarop Tiny alles regelt op deze prachtige plek voor de kunstenaars en hoe ze de cursussen begeleidt is echt geweldig, net als de organisatie van dit weekeinde. Ze zorgt ervoor dat het ons en het de bezoekers aan niets ontbreekt."