Een van de meidenteams van MEP brengt de aula van het JRL in vervoering met een kampioensyell. Links wethouder (en oud MEP-trainer) Herman van Wanrooij. (Foto: Gerard Schalkx).
Een van de meidenteams van MEP brengt de aula van het JRL in vervoering met een kampioensyell. Links wethouder (en oud MEP-trainer) Herman van Wanrooij. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

SPORTRAAD HULDIGT 450 SPORTKAMPIOENEN

'Kampioen word je vooral door goed over te spelen'

MARC CLEUTJENS

Waar het Sportgala voor senioren vooral een swingend feestje was, mondde de huldiging van welgeteld 450 jeugdige sportkampioenen in de snikhete aula van het Jacob-Roelandslyceum uit in een urenlang eenrichtingsverkeer richting erepodium. Natuurlijk was iedereen apetrots op oorkonde en medaille, maar wierp de vraag zich op of ook deze huldiging een nieuw jasje verdient...

Wethouder Herman van Wanrooij, die zich ontpopte als een prima presentator én interviewer van alle kampioenen, nam alvast een voorschot op 2016 en operde het idee om de huldiging te verplaatsen naar de Markt en misschien te combineren met de zo succesvolle Boxteldag. ,,Dan heb je duizenden mensen uit Boxtel bij elkaar en kan iedereen in de buitenlucht jullie applaus geven. Bovendien kunnen de kampioenen nog wat demonstraties geven."

Dat deden zaterdagmiddag bijvoorbeeld de meiden van Tabitta en taekwondoschool Dekker. Jammer genoeg waren veel kinderen en hun ouders toen al huiswaarts gegaan. Ondanks de oproep om te blijven tot iedereen was gehuldigd, kozen veel van de honderden bezoekers van het Sportgala voor de frisse buitenlucht. Respectloos, vond de een; begrijpelijk reageerde een ander omdat het programma veel te lang duurt en te eentonig is.

SCHUPPEN

Met 450 kampioenen in de zaal heeft sportief Boxtel zich in elk geval op de kaart gezet, zo benadrukte wethouder Van Wanrooij. ,,We hebben ons aardig laten zien de op de sportvelden in én buiten Boxtel en dat verdient een keihard applaus."

Wat volgde was een lange stroom teams en individuele sporters die op het podium een oorkonde en een medaille ontvingen. Blaislie Kleijzen van taekwondoschool Dekker kreeg de kans uitleg te geven over haar verdedigingssport. ,,Je mag schuppen en slaan, maar niet te hard." De jongens van DVG E1 hadden de KNVB-beker meegenomen, die ze dit seizoen hebben gewonnen, maar ook de meiden van DVG E1 beklommen de bühne. ,,Voetbal is net zo leuk als hockey hoor", zei de aanvoerster.

Niels Vermeer van ODC F9 verklapte het geheim waarom zijn team kampioen is geworden. ,,We hebben veel gewonnen door goed over te spelen en veel goals te scoren. Twintig of dertig."