Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

LEZING OVER HISTORISCH STATION IN MUBO

Boxtel kan weer even pronken met verdwenen 'eilandstation'

In het kader van de lopende expositie '150 jaar spoorwegen in Boxtel', verzorgt Michiel Zuidgeest zondag 5 juli in museum MuBo een presentatie over de totstandkoming van het schaalmodel van het voormalig Boxtelse station. De maquette is een van de topstukken van de huidige expositie in het museum aan de Baroniestraat.

Michiel Zuidgeest (1975) groeide op in Boxtel en heeft sinds zijn jeugd veel interesse in bouwkunst en modelbouw. In zijn presentatie vertelt de oud-Boxtelaar aan de hand van beeld, geluid en proefstukken over de bouwwijzen en gebruikte technieken voor het model in een schaal van 1:87. Het betreft een maquette van de situatie rond 1930; het station werd gebouwd in 1872 en gesloopt in 1998.

De lezing begint om 11.15 uur en duurt ongeveer een uur. De toegangsprijs is 3,50 euro voor volwassenen. Jeugd van 12 jaar en ouder betaalt 2 euro; kinderen die jonger zijn mogen gratis binnen. Hierbij is inbegrepen een bezoek aan de wisselexpositie over '150 jaar spoorwegen in Boxtel' én de vaste expositie. Aanmelden via info@muboboxtel.nl of telefoonnummer 06-16 04 18 98.