Afbeelding
Foto: Peter de Koning

De Hobbendonken juicht voor Armando

De leerlingen van basisschool De Hobbendonken in Boxtel-Oost hebben Armando Obispo gisterochtend als een held onthaald. De PSV-voetballer die deze week zijn eerste profcontract tekende in Eindhoven, keerde even terug op zijn oude basisschool om een voetbalveld op de speelplaats te openen. Natuurlijk met een potje voetbal...

De zes kinderen van de leerlingenraad hadden Armando uitgenodigd om het voetbalveld in gebruik te nemen. Jesse, Lars, Kaj, Rob, Meike en Karlijn bedachten eerder dit schooljaar een plan om de speelplaats op te knappen en konden met ene klein budget twee voetbalgoaltjes aanschaffen. ,,En die worden vandaag door Armando officieel in gebruik genomen", jubelde directeur Henk Verhoeven.

Voordat het lint officieel werd doorgeknipt, speelde Armando met de jongens van de leerlingenraad een wedstrijdje van drie minuten. De meiden ontbraken; die zijn deze week op kamp met groep 8. Het duel eindigde in 3-3, waarbij Armando eenmaal doel trof. Natuurlijk met een panna... Het team van de PSV'er bestond verder uit Hidde Bergman (7). Hij begint na de zomer op de jeugdopleiding van PSV. ,,Mijn droom is uitgekomen", vertelde Hidde tegen Armando.

Op pagina 28: 'Armando Obispo kiest écht voor PSV'.

FOTO BOVEN: PSV-voetballer Armando Obispo voetbalt met de leerlingenraad van De Hobbendonken op het nieuwe speelveld. (Foto: Peter de Koning).