De renovatie van de flats aan Hof ter Aa en Keizerstraat en is bijna klaar. Zaterdag 11 juli worden de werkzaamheden feestelijk afgesloten. (Foto: Peter de Koning).
De renovatie van de flats aan Hof ter Aa en Keizerstraat en is bijna klaar. Zaterdag 11 juli worden de werkzaamheden feestelijk afgesloten. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

renovatie 144 etagewoningen in selissenwal bijna klaar

Groot feest met cabaret én muziek

De renovatie van 144 etagewoningen in de wijk Selissenwal is bijna klaar. Flats aan de Keizerstraat, Hof ter Aa en Harperhof kregen een fikse opknapbeurt. Niet alleen de buitenkant van de complexen ziet er beter uit, ook in de woningen vonden werkzaamheden plaats. De grootschalige renovatie wordt zaterdag 11 juli afgesloten met een groot feest voor de huurders.

Op het grasveld tussen de Keizerstraat en Hof ter Aa zijn tussen 13.00 en 17.00 uur allerlei kraampjes te vinden, ook komen er foodtrucks naar het terrein. Na een welkomstwoord van directeur-bestuurder Rob Dekker van woonstichting Sint-Joseph wordt een quiz gespeeld.

Aansluitend betreedt de Tilburgse cabaretière Karin Bruers het podium die ongetwijfeld de lachers op haar hand zal krijgen. Daarna is het de beurt aan zanger Jordy van den Boer. De feestmiddag is alleen toegankelijk voor huurders uit de betreffende appartementencomplexen, zij ontvangen deze maand een uitnodiging in de bus.

Tijdens de renovatie kreeg elke woning een nieuw toilet en werd technisch onderhoud gepleegd. Ook kregen de bewoners een andere meterkast en cv-ketel. In sommige gevallen werden ook badkamer en keuken vervangen. Tevens werden de portieken, entreehallen en trappenhuizen aangepakt en kregen alle balkonvloeren een nieuwe coating en is er geschilderd.