Afbeelding
Foto: Peter de Koning

nieuwe woonvisie voor boxtel

Inwoners praten mee over wonen in gemeente Boxtel

MARIËLLE WIJFFELAARS

De gemeente Boxtel stelt nog dit jaar een nieuwe woonvisie op. De komende week worden inwoners en lokale partners uitgenodigd om hierover mee te praten. Dinsdag was er al een workshop voor gemeenteraadsleden, vanavond is het de beurt aan het Inwonerspanel. Voorts wordt woensdag 24 juni de Dag van het Wonen georganiseerd in het Boxtelse gemeentehuis.

Gedurende drie avonden wil de gemeente met zoveel mogelijk betrokken partijen in gesprek over de nieuwe woonvisie. Tijdens de bijeenkomst van vanavond in het gemeentehuis mogen de tweehonderd leden van het Inwonerspanel hun mening geven. De tweehonderd inwoners zijn geselecteerd middels een steekproef. Ook dorps- en wijkberaden, ouderenbonden en bewonersorganisaties zijn hiervoor uitgenodigd. Vragen die aan de orde komen gaan onder meer over ouderenhuisvesting, isolatie en de woonomgeving. De bijeenkomst start om 19.30 uur.

Woensdag 24 juni staat de Dag van het Wonen op het programma. Van 16.00 tot 21.00 uur wordt in het gemeentehuis gesproken met woningcorporaties, projectontwikkelaars, zorginstellingen, huurdersvertegenwordigers en marktkenners. Aan de orde komen onder meer de thema's duurzaamheid, vraaggericht bouwen, betaalbaarheid en wonen met zorg.

In Liempde werd maandag al een klein voorschot op de nieuwe woonvisie genomen. In de zaal van De Kloosterhof spraken bewoners over mogelijke bouwlocaties in Liempde. ,,In de nieuwe visie gaat het met name om de vraag waar we zouden kunnen bouwen en waar de woonomgeving van mensen aan moet voldoen", vertelde wethouder Peter van de Wiel. ,,We gaan niet een kant en klare visie lanceren, maar willen deze echt maken samen met de inwoners van Boxtel, Liempde én Lennisheuvel."

Ook directeur-bestuurder Rob Dekker van Sint-Joseph kijkt uit naar de nieuwe woonvisie. De toekomstige plannen van de Boxtelse woonstichting hangen hier nou mee samen. ,,We praten hier zeker over mee en ik ben vooral benieuwd wat de ideeën van de Boxtelaren hierover zijn", aldus Dekker.

De woonvisie staat overigens los van het woonwensenonderzoek, de uitslagen hiervan zijn over een maand beschikbaar.

Meer informatie: www.boxtel.nl/woonvisie.


Groei & Bloei

Groei & Bloei Boxtel houdt zondag 21 juni de jaarlijkse Open Tuinendag. In Best en Oirschot kunnen belangstellenden van 11.00 tot 17.00 uur acht tuinen bezoeken. Informatie en locaties zijn te vinden op www.boxtel.groei.nl.