Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

What's Up, Myrthe?

Myrthe Hendrix (13) is een van de finalisten van het Junior Songfestival. De brugklasser van het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel werd twee weken geleden volkomen verrast toen een cameraploeg aanklopte en zanger-presentator Jan Smit voor de deur stond. Meer dan anderhalve week moest de Oirschotse het stilhouden, maar nu mag iedereen weten dat ze wil scoren met haar zelfgeschreven lied 'Kinderen van de zon'.

Waar gaat je liedje over? ,,Met 'Kinderen van de zon' wil ik laten horen dat alle kinderen gelijk zijn en een mooie plek op de wereld verdienen. Ik heb het lied geschreven met Eva Neggers, die in 2009 meedeed aan het Junior Songfestival. Ze komt uit de buurt en ik ken haar van andere talentenjachten."

Je houdt van zingen? ,,Ja! Zingen, dansen en acteren zijn mijn passie. Ik had al een rol in de musicals 'Droomvlucht' en 'Klaas Vaak' en vond het superleuk om mee te doen aan een auditie voor het Junior Songfestival. Dat was alweer een tijdje geleden in Utrecht. Toen moest ik mijn eigen lied zingen en 'Calm After The Storm' van The Common Linnets. Spannend hoor, voor een jury die bestond uit Edsilia Rombley, Charly Luske en Brownie Dutch."

Hoe ging dat? ,,Heel goed. Maar het was spannend hoe het af zou lopen. Totdat Jan Smit voor de deur stond. Inmiddels ben ik al druk bezig met de opnamen voor de uitzendingen die vanaf augustus te zien zijn bij de AVROTROS. Dat betekent elk weekend op pad gaan en huiswerk goed plannen."

Wat vinden je klasgenoten van B1D van je finaleplek? ,,Ze vinden het echt supergaaf, net als de school trouwens die het nieuws meteen deelde op Facebook. Mijn klasgenoten vragen heel vaak hoe de opnamen zijn gegaan en ik hoop dat ze straks allemaal mijn single gaan kopen. Die verschijnt net als de clip op 4 juli. Daarnaast hoop ik dat iedereen me gaat volgen op Facebook (Myrthe-JSF) en Instagram (myrthejsf2015) en straks op me stemt."

FOTO LINKS: Myrthe Hendrix is een van de acht finalisten van het Junior Songfestival. Ook Nohr de Vos uit Boxtel behoort tot de finalisten. (Foto: Marc Cleutjens).