Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

AVONDDRIEDAAGSE TREKT RECORDAANTAL WANDELAARS

Kwartier onweer kan pret niet drukken

Haaren in Beweging (HiB) blies zes jaar geleden nieuw leven in de Avonddriedaagse Esch. Daarvoor vond het evenement voor het laatst plaats in 1998. De zesde editie zorgde voor een recordaantal deelnemers: 480 om precies te zijn.

,,Na de eerste dag bleken we al 450 inschrijvingen te hebben", vertelt Monique Bekkers van de organisatie. ,,Daarvoor stond het record op 410 aanmeldingen. Een teken dat de avonddriedaagse in Esch gewaardeerd wordt."

De organisatie koos dit jaar voor een ander vertrekpunt. Waar voorgaande jaren gebruik werd gemaakt van de faciliteiten van Ons Café aan de Leunisdijk, vond dit jaar de start en finish plaats bij pannenkoekenhuis Het Betoverde Bos. Bekkers: ,,We hebben besloten ook zoveel mogelijk andere ondernemers bij de Avonddriedaagse te betrekken. Bovendien heeft het pannenkoekenhuis een veilige tuin waar kinderen kunnen spelen."

COMPLIMENTEN

Ook de routes van het wandelevenement wisselen jaarlijks. ,,Met name over de eerste dag, toen de deelnemers richting de Pikkesteeg liepen, kregen we veel complimenten", vertelt Bekkers. Donderdag kwamen de deelnemers door de buurtschappen Nergena en De Ruiting en vrijdag was een wandeling door landgoed Sparrenrijk uitgezet.

Na twee mooie dagen kreeg het evenement vrijdag te maken met onweer. ,,Dat was jammer. Het was slechts een kwartiertje onweer, maar de intocht viel in het water. Zo kwam fanfare Sint-Willibrordus niet in actie. Toch maakt het voor deelnemers niet uit. Met name kinderen vermaken zich wel", zei Bekkers. Na afloop, toen het zonnetje weer tevoorschijn kwam, bleef een grote groep mensen bij Het Betoverde Bos hangen voor een portie poffertjes of een pannenkoek. Kinderen vermaakten zich op de trampolines in de tuin.

FOTO LINKS: Een flinke regenbui verstoorde de intocht van de avonddriedaagse in Esch. Het deerde de deelnemers niet; zij liepen met veel plezier de laatste kilometers. (Foto's: Peter de Koning).

FOTO RECHTS: De organisatie koos dit jaar voor pannenkoekenhuis Het Betoverde Bos als start- en finishpunt van de avonddriedaagse. Na afloop van de laatste dag bleef een groot gedeelte van de deelnemers hangen voor een hapje en drankje, terwijl de jeugd zich vermaakte in de tuin.

Afbeelding