Afbeelding
Foto: Sandra Janssen

LUC VAN EIJNDHOVEN TEVREDEN OVER NK

Zwemmer breekt vijf
persoonlijke records

Tijdens zijn deelname aan het Nederlands junioren- en jeugdkampioenschap zwemmen heeft Luc van Eijndhoven uit Boxtel donderdag, vrijdag en zaterdag vijf persoonlijke records gebroken. De 14-jarige brugklasser van het Baanderherencollege is een van de drie genomineerden voor de titel Sportjunior van het jaar 2014 die volgende week tijdens het Boxtelse Sportgala wordt uitgereikt.

Ondanks dat hij geen plek op het erepodium wist te verwerven, is Luc tevreden met de resultaten die hij boekte in Eindhoven. In het Pieter van den Hoogenbandstadion kwam de zwemmer uit op acht afstanden.

Met de tijden die hij op het scorebord plaatste, is Luc nu al verzekerd van deelname aan het NK in 2016. Als lid van zwemvereniging Argo in Sint-Oedenrode heeft hij dus nog een jaar de tijd om zijn tijden aan te scherpen.

De brugklasser is blij dat hij van het Baanderherencollege gelegenheid kreeg om deel te nemen aan het NK.

Resultaten NK jeugdzwemmen

Vrije slag: 50 meter, 32e plaats; 100 meter 21 (pr); 200 meter, 22; 400 meter, 16 (pr). Wisselslag: 200 meter, 13 (pr); 400 meter, 10 (pr). Rugslag: 200 meter, 10 (pr).


Boxtelse Puck van Weert wint tweemaal NK-goud

MARIËLLE WIJFFELAARS

Twee gouden én drie zilveren plakken. De Boxtelse turnster Puck van Weert (13) kan het zelf bijna nog niet geloven. Toch zette ze tijdens het Nederlands kampioenschap turnen in Almelo een uitstekende prestatie neer in de Jeugd Divisie 1. Een mooie afsluiting van een heel sterk seizoen.

Puck turnde zaterdag de allroundfinale in haar divisie. De Boxtelse liet een foutloze wedstrijd zien en de strijd om de eerste plaats speelde zich af tussen Puck en een turnster uit Roosendaal. Op sprong en vloer was Puck het sterkste, maar op brug en balk kreeg ze nét te weinig punten voor de titel. Maar zowel de talentvolle turnster als het meegekomen publiek waren apetrots op de zilveren medaille.

Een dag later kwam ze in actie bij de toestelfinales. Op het onderdeel balk was Puck veruit de sterkste. Met 0,6 punt verschil behaalde ze hier het goud. Haar sterkste onderdeel - de vloer - ging ook volgens het boekje de turnster liet een prachtige oefening met veel flair zien en werd ook hier kampioen. Haar goede sprong en krachtige brugoefening leverden zilver op.

KUNSTJES

De jonge turnster van gymnastiekvereniging Tabitta én leerlinge van het Jacob-Roelandslyceum traint veertien uur per

BBO Volley

Uitslagen dinsdag 16 juni

EERSTE KLASSE

Meubelidee/Aldaron - Rotom        2-1

2e Glas/DANie - Discovloerboxtel        2-1

Xieoe-Leermakers - Dinercafé Knus        3-0

FAC Hypotheken - Rabou        3-0

TWEEDE KLASSE

Van Oirschot - Baril Coatings        3-0

Fassbender - Van Olphen        2-1

The Brain - Fireballs        3-0

Oude Ballen - NulVier        1-2

DERDE KLASSE

Becoloth - Unlimited        3-0

Clic Visuals - HashtagMedia        2-1

VC Swinta - Hart van Boxtel        0-3

Gemeente Boxtel - Arie's        0-3

VIERDE KLASSE

De Braken - Le Temps Perdu        3-0

Magic X - Consens of Solarcity        1-2

Arteway - Bon Bon Blok        3-0

Als Voorheen 2A - Brabant Sports        2-1


week. ,,Dat is best lastig te combineren met school, ik heb weinig vrije tijd. Maar dat heb ik er zeker voor over, want turnen vind ik superleuk", vertelt Puck enthousiast. Op zesjarige leeftijd meldden haar ouders haar aan bij Tabitta en al snel bleek ze talent te hebben. Inmiddels komt ze uit in de divisie 1, het op een na hoogste niveau. ,,Een stapje hoger is écht heel moeilijk", legt ze uit. ,,Dan zou ik nog meer moeten trainen en dat is niet te combineren met school. Ik zie turnen als een heel leuke hobby."

Maar soms droomt Puck wel eens over de Olympische Spelen. Want welke sporter wil daar nou niet in actie komen? ,,Natuurlijk wil ik dat ook, maar dan moet je wel héél goed zijn. Dat niveau heb ik nog niet hoor", zegt ze lachend. Haar grote voorbeeld is turnster Eythora Thorspottir, lid van de Nederlandse selectie. ,,Ze is heel goed en sierlijk, daar kijk ik met bewondering naar." Over de vraag welk turnonderdeel haar favoriet is, hoeft Puck niet lang na te denken: ,,Dat is absoluut de vloer. Je kunt dan veel kunstjes laten zien en dat vind ik het allerleukst."

Met de Nederlandse kampioenschappen is het seizoen voor Puck ten einde. Rust heeft ze echter niet, want het trainen en voorbereiden voor het nieuwe seizoen gaat gewoon door. ,,Mijn oefeningen worden wat moeilijker en bevatten straks nieuwe elementen. Een mooie uitdaging en wie weet wat het volgende jaar allemaal nog gaat brengen..."

AHOY'

Puck was niet de enige turnster van Tabitta die in actie kwam tijdens het kampioenschap. Ook de elfjarige Nienke Langenhuizen kwam in actie en turnde zondag de allroundfinale voor de jeugd op het hoogste niveau, N1. Ze startte op de burg, waar de Boxtelse in de halve finale de hoogste score behaalde. Door een val kon ze echter geen sterk openingscijfer neerzetten. Op de balk toonde Nienke veel moeilijke elementen, maar bij de laatste saltovorm viel ze van de balk. Dankzij een sterk optreden op de onderdelen sprong en vloer behaalde Nienke de negende plaats. Volgende week komt de turnster in actie in sportpaleis Ahoy' in Rotterdam op drie toestelfinales.

FOTO ONDER: Puck van Weert behaalde uitstekende resultaten op het Nederlands kampioenschap. Op het onderdeel balk haalde ze een zilveren plak. (Archieffoto: Tabitta).