In de spiegeltent brachten de kinderen nog één keer samen met Inge van den Biggelaar het lied 'Dromenland' ten gehore. (Foto: Peter de Koning).
In de spiegeltent brachten de kinderen nog één keer samen met Inge van den Biggelaar het lied 'Dromenland' ten gehore. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

single brengt zesduizend euro op voor kika

Kinderen nog eenmaal in dromenland

Om geld in te zamelen voor de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) werd het lied 'Dromenland' gelanceerd, dat geschreven is door producer Roel Jongenelen van studio Apollo-98, Inge van den Biggelaar (INCH) en Marieke van den Heuvel. De kinderen die in de videoclip figureerden en regelmatig hebben opgetreden met het lied, hielpen actief mee met de verkoop van cd's en dvd's voor het goede doel. Daarom werd donderdag in spiegeltent Bon Salon een speciale middag voor de jeugd gehouden.

Tiga Health & Beauty hield vorig jaar diverse acties voor KiKa. Eerder werd al bekend dat dit ruim vijftienduizend euro opleverde. ,,Ongeveer zesduizend euro hebben we opgehaald met de cd- en dvdverkoop van het liedje Dromenland", legt Van den Biggelaar uit. Het nummer heeft negen keer in de top 20 van TV Oranje gestaan en werd op diverse radiostations gedraaid. ,,En als ik ergens ben, blijf ik het lied promoten. Al het geld wat nog wordt binnengehaald met 'Dromenland', gaat natuurlijk ook naar KiKa."

Om iets terug te doen voor de kinderen, werd in de spiegeltent een prijsuitreiking houden. Alle kinderen gingen met een cadeau naar huis, beschikbaar gesteld door Apollo-98 en diverse ondernemers in Boxtel. De hoofdprijs, een cd-opname in studio Apollo-98, ging naar Romee Kuyten. Vervolgens werd het lied 'Dromenland' nog één keer ten gehore gebracht. De spiegeltent vormde daar een mooi decor voor.