Violiste Daniëlle van Berkom (rechts) en celliste Maaike Peterse begeleiden Kovacs. Op de foto boven: Wouter Hardy. Beide afbeeldingen zijn gemaakt tijdens een concert in 013. (Foto's: Peter de Koning).
Violiste Daniëlle van Berkom (rechts) en celliste Maaike Peterse begeleiden Kovacs. Op de foto boven: Wouter Hardy. Beide afbeeldingen zijn gemaakt tijdens een concert in 013. (Foto's: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BOXTELS DUO TOERT MET KOVACS

'Spelen op Pinkpop, een échte mijlpaal voor ons'

MARC CLEUTJENS

Daags na Pinkpop moeten ze allebei nog een beetje bijkomen. Violiste Daniëlle van Berkom en toetsenist Wouter Hardy uit Boxtel stonden zondag met Kovacs op een van de grote podia van het popfestival in Landgraaf. Het duo beleeft een ongelofelijke muziekzomer en wacht nog meer optredens voor grote mensenmassa's. Zaterdag bijvoorbeeld, samen met Robbie Williams in Athene...

Met de andere muzikanten van Kovacs verbleven Daniëlle en Wouter het hele weekend op Pinkpop. Omdat ze allemaal een polsbandje hadden waarop het magische woord 'Artist' stond, hadden ze de kans om alle optredens van andere bands van dichtbij te zien. ,,Ik heb genoten van Muse en The Script, maar vond ook Robbie Williams prachtig", blikt Wouter terug. ,,We hebben veel in het artiestendorp rondgehangen en met veel andere muzikanten gekletst. Echt heel leuk", vult Daniëlle aan. ,,Het was genieten van de zon en de sfeer. Maar we waren ook heel erg gefocust omdat we natuurlijk een mooie show wilden neerzetten."

Met Kovacs stonden het Boxtels duo zondag op de bühne van Pinkpop. ,,We hebben wel een vaker voor een heel groot publiek gespeeld. Op Lowlands en Paaspop bijvoorbeeld, en in Athene. Maar op Pinkpop spelen is toch écht wel een mijlpaal", vertelt Daniëlle. De violiste kwam met celliste Maaike Peterse prominent in beeld tijdens een item in het Pinkpopjournaal op NPO3. ,,Een beetje curieus item omdat er minder gangbare instrumenten werden belicht. Maar een viool en een cello zijn toch niet zo raar?"

TRICKY

De tent stond zondag ramvol met muziekliefhebbers die Kovacs aan het werk wilden zien. ,,Het was best een spannend optreden voor ons omdat we bij een aantal nummers nieuwe intro's en edits gebruikten, die ik eerder in de studio had opgenomen", vertelt Wouter. ,,Best wel een beetje tricky om die dan als eerste op Pinkpop te gebruiken, maar het is gelukt. We kregen een applaus van misschien vijf minuten en dat bezorgde me heel veel kippenvel."

Morgen vliegt Kovacs naar Athene, waar de band met Robbie Williams de headliner is van een groot popfestival. Daarna wachte meer grote shows, onder meer op Rock Werchter en de Zwarte Cross. ,,Het publiek vond ons volgens mij heel goed", grinnikt Daniëlle. ,,In het begin staat ze meestal wat weg te dromen bij onze muziek, die zich daarvoor heel goed leent. Bij onze nieuwe single 'The Devil You Know' ging iedereen helemaal los."

Afbeelding