Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

PLEIN2 EN JACK LEIJTEN BIKE TOTAAL VERWELKOMEN STER ZLM TOER

Stationsplein wielerterras én pitstop

MARC CLEUTJENS

De doorkomst en finish van de Ster ZLM Toer kan inspiratie bieden voor ondernemende ideeën. Dat bewijzen de uitbaters Gerie Antonis en Edwin Toonders van hotel-restaurant Plein2 aan het Stationsplein en Jack Leijten van de gelijknamige rijwielhandel aan de Stationsstraat. Samen richten ze zondag 21 juni tussen 12.00 en 16.00 uur een wielerterras in waar fietsliefhebbers bovendien hun tweewieler kunnen laten afstellen en kunnen profiteren van leuke aanbiedingen.

Op het Stationsplein kan het peloton van de Ster ZLM Toer liefst vier maal bekeken worden. De eerste drie keren passeren de renners het plein en gaan ze voorbij de finish in de Stationstraat verder voor een ronde door Het Groene Woud. De vierde doorkomst zal het meest spectaculair zijn omdat de wielrenners zich dan opmaken voor de eindsprint die enkele honderden meters verderop in de Stationsstraat zal plaatsvinden.

,,We zijn trots dat we ons terras één middag per jaar mogen omdopen tot het wielerterras van Boxtel", stellen Antonis en Toonders. ,,Wielerliefhebbers kunnen op ons terras terecht voor een hapje en een drankje en intussen genieten van de doorkomst van de Ster ZLM Toer."

JUISTE HOUDING

De medewerkers van Jack Leijten Bike Totaal zijn zondag ook op het Stationsplein te vinden. Ze presenteren niet alleen sportieve aanbiedingen van fietshelmen en wielerkleding en lanceren allerlei nieuwtjes op fietsgebied. Ook wordt een heuse pitstop ingericht, waar met name racefietsers en mountainbikers terecht kunnen om de fiets gratis af te laten stellen.

Volgens José Leijten is het belangrijk dat een fietser in de juiste houding op de fiets zit, dat remmen goed zijn afgesteld en banden op de juiste spanning zijn. Wie een bezoek brengt aan de pitstop, krijgt een waardebon die recht geeft op een korting voor een onderhoudsbeurt in oktober, zodat de tweewieler winterklaar kan worden gemaakt. Zolang de voorraad strekt worden op in de pitstop bij het wielerterras leuke presentjes uitgedeeld.