Na Sax on the Beach en Drums on the Beach organiseert de Big Band Boxtel dit jaar African Beat on the Beach. Tal van muzikale stromingen passeren de revue... (Foto: Marc Cleutjens).
Na Sax on the Beach en Drums on the Beach organiseert de Big Band Boxtel dit jaar African Beat on the Beach. Tal van muzikale stromingen passeren de revue... (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

MUZIKANTEN VERZAMELEN OP STRAND VAN RECREATIEPLAS

Afrikaanse beats bij De Langspier

De muzikanten van Big Band Boxtel organiseren dit jaar een derde aflevering van het evenement '...on the Beach'. Na een muzikale seizoensafsluiting met saxofoons en drums, staan zaterdag 11 juli de Afrikaanse ritmes centraal op het strand van recreatieplas De Langspier. Het is dus tijd voor 'African Beats on the Beach'.

De Big Band Boxtel, onderdeel van de Gildenbondsharmonie, wil volgens Marlies Hobbelen zoveel mogelijk muzikanten en muziekliefhebbers een attractief programma voorschotelen waarin ruimte is om te musiceren. ,,Naast optredens houden we workshops, dit jaar met een djembé- en een marimbaspeler."

Hobbelen heeft hoge verwachtingen van gastmuzikant Niels Meliefste, die ze nog kent van vroeger toen ze in Zeeland samenspeelde in harmonie ONDA (Oefening Na De Arbeid). ,,Niels is een goede marimbaspeler die tijdens African Beats on the Beach een eigen muziekstuk gaat spelen."

Muzikaliteit delen en mensen verbinden met muziek, dat zijn de doelstellingen van de derde aflevering van het evenement bij De Langspier. ,,Groepen die willen meedoen aan workshops of een optreden willen verzorgen, kunnen zich nog bij ons melden", vertelt Hobbelen. Nu al staat vast de Swanee Bridge Jazz Band gaat optreden.

Meer informatie of zin om mee te doen? Mail naar onthebeach@gildenbonds.nl. Deelname aan een djembéworkshop kost vijf euro. Het programma duurt van 14.00 tot 20.00 uur en is gratis.