Een bestelbusje ging vrijdag aan de Van Hornstraat in vlammen op. Ook een deel van de schutting werd getroffen. (Foto: Peter de Koning).
Een bestelbusje ging vrijdag aan de Van Hornstraat in vlammen op. Ook een deel van de schutting werd getroffen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

vooral breukelen werd getroffen door pyromaan

Tien branden en poging in tien dagen

Met de arrestatie van een verdachte lijkt een einde te zijn gekomen aan de (auto)branden die tien dagen lang Boxtel in hun greep hielden. Vanaf woensdag 3 juni was het bijna elke dag raak; vooral de wijk Breukelen werd getroffen. Hieronder een overzicht van de tien branden én een poging tot brandstichting in Boxtel.

Woensdag 3 juni. De pyromaan slaat voor het eerst toe in de wijk Breukelen. Aan de Van Hornstraat brandt een personenbus van WSD volledig uit.

Vrijdag 5 juni. In de vroege ochtend gaat op het parkeerterrein voor de Heilig Hartkerk een auto in vlammen op. In het voertuig lagen spullen van wandelsportvereniging De Keistampers die nodig waren voor de intocht van de Boxtelse avondvierdaagse op diezelfde avond.

Vrijdagnacht 5 juni. Er is brand in een berging in het complex Wonen-Plus aan Elisabeth Bas. In de ruimte staan afvalcontainers en er ligt oud papier. Enkele bewoners van het complex moeten geëvacueerd worden. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woningen. Ook deze brand wordt door de politie meegenomen in het onderzoek.

Zaterdag 6 juni. Op de inrit van een woning aan de Corpus vat het linker voorwiel van een auto vlam. Dankzij een oplettende voorbijganger kan de bewoner met een tuinslang het vuur blussen voordat de brandweer arriveert.

Zaterdagnacht 6 juni. Aan de Van Rijckevorselstraat brandt een stationcar uit.

Zondag 7 juni. Voor het eerst wordt een straat buiten de wijk Breukelen getroffen. Aan de Gildenhof wordt een poging tot brandstichting gedaan op een bestelbusje. De eigenaar van het busje wordt gewaarschuwd door een passant en kan de aanmaakblokjes op tijd van zijn voorband slaan.

Maandag 8 juni. 's Ochtends gaat in de brandgang achter de woningen aan de straat Molenweide een auto in vlammen op.

Dinsdag 9 juni. Rond 18.00 uur slaat de pyromaan wederom toe. Aan de Van Hornstraat wordt een auto die geparkeerd staat bij de garageboxen van het appartementencomplex getroffen door brand.

Donderdag 11 juni. Ook deze keer is het raak in een straat buiten de wijk Breukelen. Op de parkeerplaats van restaurant Molenwijk in het gelijknamige park, brandt rond het middaguur een auto uit. Mannen die een stukje verderop aan het vissen zijn, hebben niks gezien. Een passant die haar hond uitlaat, meldt zich in het weekeinde bij het inlooppunt in Sint-Ursula; zij zou de verdachte kort na het park hebben gezien in het park.

Vrijdag 12 juni. Om 18.00 uur worden bewoners van de Van Hornstraat wéér opgeschrikt door een brand. Deze keer wordt een busje op een veldje achter de woningen aan de Van Hornstraat en 't Ronduutje in brand gestoken. Vanwege het mooie weer zitten veel buurtbewoners buiten, maar de pyromaan slaat toch toe. Later melden enkelen omwoners dat ze een vrouw hebben gezien die zich verdacht gedroeg.

Vrijdag 12 juni. Rond middernacht is het raak in een ander deel van Boxtel. In de wijk Oost, op de hoek Vorsenpoel/Europalaan is er een autobrand. Dankzij snel ingrijpen van omwonenden, hoeft de brandweer alleen de situatie te controleren. Of dit incident ook hoort bij de reeks eerdere branden, wordt nog onderzocht.

Sinds de aanhouding van een verdachte hebben er in Boxtel geen autobranden meer plaatsgevonden.

FOTO ONDER: Een bestelbusje ging vrijdag aan de Van Hornstraat in vlammen op. Ook een deel van de schutting werd getroffen. (Foto: Peter de Koning).

Aan de Vorsenpoel in Boxtel-Oost werd vrijdagnacht een auto getroffen door brand. (Foto: Peter de Koning).