Aanschuiven bij restaurant En Garde! voor deelname aan De Bokselse Kwis. Dit jaar wordt de dorpsquiz gehouden op zaterdag 14 november. (Foto: Albert Stolwijk).
Aanschuiven bij restaurant En Garde! voor deelname aan De Bokselse Kwis. Dit jaar wordt de dorpsquiz gehouden op zaterdag 14 november. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

DORPSQUIZ VINDT PLAATS OP ZATERDAG 14 NOVEMBER

De Bokselse Kwis gaat op herhaling...

De Bokselse Kwis krijgt een vervolg. Na het overdonderende succes van de eerste editie, die vorig jaar november werd gehouden, beleeft de dorpsquiz die vele honderden inwoners op de been bracht haar tweede aflevering op zaterdag 14 november. De inschrijving start na de zomervakantie.

De organisatie van de Bokselse Kwis is ook dit jaar in handen van Saskia Maltha en Patricia van Amelsfoort. Ook Marc Cleutjens van Brabants Centrum heeft zich bij het team aangesloten. De Bokselse Kwis gaat weer plaats bieden aan maximaal veertig teams, die moeten bestaan uit minimaal tien tot vijftien personen om alle vragen te kunnen beantwoorden. Ook dit jaar wordt overwogen om weer een vragenronde in het gemeentehuis te organiseren en staat een 'buitenissige' vraag op het programma die in een niet nader te noemen sportpark opgelost moet worden.

Teams die zich na de zomer gaan inschrijven, dienen een lokaal goed doel aan te wijzen. ,,Het moet echt een lokaal doel zijn", zeggen de organisatoren. ,,Het is niet toegestaan om een landelijk goed doel te kiezen omdat dan niet aantoonbaar is dat het geld in Boxtel besteed wordt. En dat willen we juist bereiken: een stimulans van het lokale."

In de ogen van de drie organisatoren beoogt De Bokselse Kwis meer dan alleen een leuke en uitdagende spelletjesavond met vrienden en bekenden. ,,We willen de Boxtelse gemeenschap in beweging krijgen en stimuleren dat mensen samen gaan quizzen. Dat is goed voor de gemeenschapszin."