Afbeelding
Foto: Hans Verberk

SOFTBALSTERS KLOPPEN CARDINALS

Honkballers Ducks verpletteren Tilburg

De honkballers van Ducks hebben zondag met 10-0 gewonnen van Tilburg. De Boxtelse softbalsters zegevierden in sportpark Den Wielakker eveneens eenvoudig; Cardinals uit Oss werd met 11-4 aan de zegekar gebonden.

De honkballers van Ducks traden aan tegen een versterkte Tilburgse formatie en


Softbalinterland

in Den Wielakker

Sportpark Den Wielakker in Boxtel is vrijdag 17 juli het toneel van een officiële softbalinterland tussen de nationale teams van Oostenrijk en Groot-Brittannië. Het gaat om een oefenduel in de aanloop naar het Europees kampioenschap.

De strijd om de Europese titel wordt vanaf 18 juli in 's-Hertogenbosch gespeeld. Oostenrijk en Groot-Brittanië hebben ervoor gekozen om op het terrein van Ducks in Boxtel tegen elkaar te oefenen. De wedstrijd begint om 16.00 uur.

Groot-Brittannië werd op het EK van 2009 tweede en pakte de bronzen medaille op het EK van 2011. Oostenrijk presteerde minder goed, maar zal zeker proberen partij te bieden aan een van de sterkste Europese softbalteams.

Voor en na de wedstrijd zijn op en rond de velden van Ducks allerlei activiteiten. Voor de jongste kinderen en liefhebbers die eens kennis willen maken met honkbal en softbal, is vanaf 14.15 uur een spelcircuit uitgezet waar de eerste stappen in deze sport gezet kunnen worden.


MEP gastheer
voor Jong Oranje
en Batavieren

De Boxtelse hockeyclub MEP ontvangt zaterdag 20 juni de selectie van Jong Oranje en de oud-internationals van de Batavieren. Beide mannenteams gaan een oefenwedstrijd spelen in sportpark Molenwijk.

Jong Oranje wordt momenteel gecoacht door Boxtelaar Eric Verboom en gaat het opnemen tegen een keur aan voormalig tophockeyers, onder wie Laurence Docherty, Timo Bruinsma, Sebastiaan Westerhout, Eric Jan Iding en Klaas Vermuelen. De selectie wordt aangevuld met Johannes Mooij, Pepijn Luijkx, Sander 't Hart en Thierry Brinkman.

De wedstrijd bij MEP wordt zaterdag om 16.15 uur gespeeld en maakt deel uit van een groots opgezet toernooi voor B-spelers. Aan dit Midsummer Crazy Hothockey Toernooi neemt een groot aantal spelers deel die uitkomen in de B-jeugd. De wedstrijd tussen Jong Oranje en de Batavieren is gratis toegankelijk.

was voorbereid op meer tegenstand dan toen de ploeg in Boxtel met 27-4 werd verslagen. Ducks opende sterk en kwam direct op de honken.

Door goede honkslagen van Max Denteneer en Remco van Nistelrooij wisten de gasten vlot viermaal te scoren. Ook defensief openden de Boxtelaren sterk; startend werper Jeroen van Nes zorgde ervoor dat Tilburg kansloos was.

KOELTJES

Het bleef aan beide zijden offensief redelijk stil totdat Ducks weer een punt wist te scoren op een harde tweehonkslag van Jan van der Wielen. Dit gebeurde in de vijfde inning en bracht de stand op 0-5. Van Nes bleef sterk gooien en stapelde de nullen op. In de zesde inning probeerde Tilburg toe te slaan en kreeg de ploeg het zelfs voor elkaar om alle honken bezet te krijgen. Dit gebeurde door twee honkslagen en een keer vier wijd door Jeroen van Nes. Door een goede bal van Van Nistelrooij bleven de lopers achter op de honken.

In de zevende inning kwamen de Boxtelaren weer tot scoren door een veldfout van Tilburg en in de achtste inning brak Ducks los en scoorde vier punten wat de stand tot 0-10 bracht. Pitcher Van Nes maakte het koeltjes af in de gelijkmakende slagbeurt van Tilburg en de wedstrijd was over. Van Nes was de man van de wedstrijd; hij gooide acht innings, kreeg nul punten tegen en gooide tien slagmensen op drie slag. Beste slagman aan Boxtelse zijde was Yannick Brechenmacher met 2-4 (gemiddelde 0.500).

BLESSUREGOLF

De softbalsters van Ducks hadden een tamelijk eenvoudige middag tegen Cardinals uit Oss, dat dit seizoen al eerder in sportpark Den Wielakker te gast was. Vanwege een blessuregolf die Cardinals had getroffen, verschenen de gasten tamelijk verzwakt op het veld. Evelien Gerrits begon namens Ducks op de pitcherplaat.

Cardinals wist een paar keer de honken te bereiken in de eerste inning, maar het leverde geen punten op. Ducks daarentegen scoorde er lustig op los en kwam vlot op een 7-0 voorsprong, mede dankzij een fraaie tweehonkslag van Noortje Tak. In de tweede inning wist Cardinals twee punten te scoren, maar pitcher Inge van Geel – die in veld kwam voor Gerrits – weerhield de gasten van meer treffers.

Ducks scoorde in de volgende drie inningen viermaal door wijdballen van de pitcher van Cardinals. Eindstand 11-4.

Uitslagen zaterdag 13 juni

Pup. honkbal: Tilburg – Ducks        14-8

Uitslagen zondag 14 juni

Vrouwen: Ducks 1 – Cardinals        11-4

Mannen: Tilburg – Ducks        0-10

Programma zaterdag 20 juni

Beeball majors: Cardinals – Ducks        10.00

Pup. honkbal: Gryphons – Ducks        10.30

Beeball rookies: Ducks – Kickers        11.00

Mannen: Dodgers – Ducks        14.00

Jun.: Ducks – Hazenkamp        14.30

Programma zondag 21 juni

Asp. softbal: Ducks – Stags        11.00

Mannen: Ducks 2 – Nuenen        11.00

Vrouwen: Ducks - Wizards of Boz        15.00

FOTO ONDER: Pitcher Evelien Gerrits speelde een prima partij en zag haar team in de eerste inning al op een 7-0 voorsprong komen. (Foto: Hans Verberk).